Hadžiristeski: Ivanković je prvi stigao na pregovore, ali to ne znači da je prvi kandidat

PROŠLOG tjedna boravio je u Njemačkoj, ispipao je kako tržište diše. No, Branko Ivanković ipak će, čini se, prisegnuti na vjernost Makedoniji. Jutros je, kako doznajemo, odletio u Skopje privatnim zrakoplovom, kako bi nastavio pregovore s tamošnjim nogometnim savezom. U prijestolnici Makedonije, pišu tamošnji mediji, čeka ga razgovor s Haralampijem Hadžiristeskim, predsjednikom saveza. No, osim Ivankovića čelni čovjek makedonskog nogometa saslušat će i mnoge druge kandidate. Za mjesto izbornika bore se i legendarni Oleg Blohin, bivši izbornik Ukrajine, zatim talijanski mag Dino Zoff, bivši trener Crvene Zvezde Čedomir Janevski te Mirsad Junuz, izbornik mlade makedonske vrste.

"Otvoreni smo za sve prijedloge. Pogledat ćemo svaki životopis i obaviti razgovore. Ivanković je prvi od kandidata s kojim ćemo se sresti, ali nije jedini. Nitko ne kaže da je naš prvi favorit i da ima sigurno mjesto.", rekao je predsjednik za Utrinski Vjesnik.

"Dakako da mi poziv Makedonije laska. Biti izbornik neke nacije velika je čast i odgovornost. Pogotovo kada te zove zemlja koja ima takvu kvalitetu, dokazali su to i pobjedom nad Hrvatskom u kvalifikacijama za Euro od 2:0. Uloga makedonskog izbornika sigurno je nešto što bi me zadovoljilo.", nedavno nam je kazao Branko Ivanković, dodajući kako će pregovori ovisiti ponajviše "o strateškim ciljevima makedonskog saveza".

Momčad Makedonije u kvalifikacijama za SP nalazi se na pretposljednjem mjestu skupine 9, ali dvije domaće pobjede u nadolazećim utakmicama s Islandom i Norveškom mogu ih vratiti u igru. Ukoliko preuzme momčad, Ivankovića čeka težak posao. Za očekivati je da će Katanecov odlazak djelovati pozitivno na atmosferu u momčad. Bivši izbornik priznao je da nakon svađe s Pandevom u kampu uoči brutalnog poraza od Nizozemske nije mogao mobilizirati ekipu. Mjesečno je Katanec zarađivao 15 tisuća eura.

D.R.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.