Hajduk desetkovan ozljedama i porazima gostuje kod Slavena. Evo gdje ih gledati

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

SLAVEN BELUPO i HAJDUK od 19:10 na stadionu Ivan Kušek-Apaš igraju u 31. kolu SuperSport HNL-a. Dvoboj je to momčadi koje su u velikoj krizi. Osmoplasirani Slaven je u zadnja gotovo tri mjeseca uspio pobijediti samo Rudeš. U preostalim utakmicama uzeo je tek bod protiv Istre, dok je sedam mečeva izgubio. Zato je morao otići trener Roy Ferenčina, kojeg je naslijedio Ivan Radeljić. 

Trećeplasirani Hajduk pak na gostovanje na kojem je često gubio bodove, ali i trenere, ide nakon pet uzastopnih poraza i usred velike krize koja trese klub na svim razinama. Podsjećamo, Hajduk je u malo vremena ostao bez trenera i predsjednika, a na odlasku je i sportski direktor. Ispao je iz Kupa i utrke za naslov. Zbog nereda Torcide kažnjen je igranjem domaćih utakmica bez gledatelja. Kao da to sve nije dovoljno, ozlijeđen mu je niz ključnih igrača. Oba Kalinića, Lučić, Livaja... dok je Perišić nezaliječen. Protiv Slavena neće igrati ni prvi stoper Šarlija. Privremeni trener Jure Ivanković, koji je naslijedio smijenjenog Mislava Karoglana, zato je u Koprivnicu poveo mlade Nou Skoka i Matea Jurića-Petrašila. Gol Bilih branit će junior Borna Buljan. 

Hajduk je pobijedio Slaven u sve tri ovosezonske utakmice, a Belupo mi pri tome nije uspio nijednom zabiti. No utakmice ovih klubova na Apašu su uvijek tvrde i neizvjesne. Od posljednjih šest tamo, tri su završile remijem, jedna minimalnom pobjedom Slavena, a dvije također tijesnim pobjedama Hajduka. Usput, Slaven na svom terenu nije dobio Hajduk još od listopada 2021. 

Glavni sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca. Pomoćnici su mu Goran Pataki iz Đakova i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a njegov asistent Anto Marić, također iz Zagreba. 

Prijenos utakmice je na kanalu MAXSport 1. Utakmicu možete pratiti i na Sporti aplikaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.