Hajduk dogovorio transfer Sahitija. Ovo su detalji posla

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

EMIR SAHITI (25) odlazi iz Hajduka i postat će novi igrač njemačkog drugoligaša HSV-a. Doznajemo da su klubovi postigli dogovor, a Sahiti će popodne odletjeti za Njemačku, gdje će se podvrgnuti liječničkom pregledu te će transfer i službeno biti završen. Hajduk će za svog krilnog igrača dobiti odštetu od 1.2 milijuna eura, od čega 20% pripada njegovom bivšem klubu Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije.

Ovo nije prvi put da HSV želi Sahitija. Nijemci su prije dvije godine ponudili tri milijuna eura, ali bivši predsjednik Lukša Jakobušić i bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius tražili su 4.5 milijuna eura ili ništa. Na kraju je bilo ništa, a sad će se Hajduk morati zadovoljiti s otprilike 960.000 eura - nakon što se odbije postotak koji pripada bivšem klubu.

U Hajduk je došao prije šest godina

Sada je Hajduk u lošijoj financijskoj situaciji jer nije ušao u glavnu fazu Konferencijske lige i ne može si priuštiti da odbije ponudu za Sahitija. Splićani pod vodstvom predsjednika Ivana Bilića moraju skupiti barem 12 milijuna eura. Na izlaznim vratima je i Rokas Pukštas, kojeg želi Parma.

Otkako je 2018. godine došao u Hajduk, Sahiti je za prvu momčad odigrao 121 utakmicu, zabio 18 i asistirao za 16 pogodaka te dvaput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Ugovor sa Splićanima trajao mu je do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

Pregovori o odlasku Sahitija trajali su nekoliko dana. HSV ga je želio dovesti na posudbu s pravom otkupa, a Hajduku ta opcija nikako nije odgovarala jer Bijelima treba novac za funkcioniranje kluba. Hajduk je navodno tražio tri milijuna eura, ali HSV nije bio voljan ići ni blizu tog iznosa, pa su se na kraju našli na sredini između posudbe i odštetnog zahtjeva koji je Hajduk postavio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.