Hajduk hitno traži alternativu za Vlašića: Sjajni Mađar odbio Branca

Foto: Screenshot YouTube

U TRENUCIMA dok su se rješavali posljednji detalji prelaska Nikole Vlašića u Everton, sportski direktor Mario Branco već je imao sasvim drugi zadatak, pronaći konkretnu zamjenu za ponajboljeg igrača splitske momčadi.

Iako je Niksijev transfer stigao u samom finišu prijelaznog roka, i tako čelnim ljudima Bijelih ostavio jako malo vremena i manevarskog prostora za pronaći kvalitetnu alternativu, izgleda kako su o tome pravodobno razmišljali. Jedan od takvih igrača je i playmaker Videotona Istvan Kovacs, za kojeg je Hajduk još sinoć poslao ponudu nekadašnjem mađarskog prvaku. Međutim, kako se radi o jednom od stožernih igrača ekipe, ta ponuda je jutros odbijena.

Prema informacija koje dolaze iz Mađarske, s obzirom da se radi o priličnom skupom igraču (Transfermarkt ga procjenjuje na oko pola milijuna eura), Bijeli su ga htjeli dovesti na posudbu s pravom prvokupa sljedeće ljeto. Na njihovu žalost takva opcija Mađarima nije dolazila u obzir, pa se od realizacije posla u konačnici odustalo. Posljednje vijesti govore kako je transfer vrlo vjerojatno otpao, iako postoji mogućnost da Splićani povećaju ponudu.

Ako se pitate odakle su sada iskopali 25-godišnjeg Kovacsa, riječ je o nogometašu koji je bio stožerni igrač u Videotonovom pohodu na naslov prvaka u vrijeme dok je Mađare trenirao upravo Joan Carrillo. Španjolac jako cijeni Kovacsa i čim je stigla ponuda za Vlašića, angažirao je Branca da ga pokuša dovesti. Omaleni Kovacs, prema Carrillovim idejama, bio bi idealna zamjena na Niksija. Kovacs je karijeru počeo u Haladasu iz kojega je u zimu 2012. prešao u Videoton u transferu vrijednom 500 tisuća eura, što je za tadašnje prilike u Mađarskoj bilo pravo bogatstvo.

U prvoj mađarskoj ligi odigrao je 145 utakmica, a zabio je 16 golova i dodao 15 asistencija. Za reprezentaciju Mađarske počeo je nastupati 2013. godine, a u posljednje četiri godine skupio je pet nastupa. Je li od njega Mario Branco sasvim odustao i okrenuo se kome drugom, za sada nije poznato, međutim, Kovacs je dokaz kako Hajduk ne namjerava u nastavak sezone ući bez adekvatne zamjene za Vlašića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.