HAJDUK

Dan kad je Hajduk pobijedio Inter u Milanu

Foto: EPA

PRIJE točno deset godina Hajduk je ostvario jednu od svojih najvećih europskih pobjeda. Na San Siru je splitska momčad svladala Inter 2:0 u trećem pretkolu Europa lige. No ta pobjeda nije bila dovoljna za prolazak jer je Inter na Poljudu pobijedio 3:0. 

Ipak, bila je to prava hajdučka fešta na San Siru, na koji su stigle 44 tisuće gledatelja, od čega oko tri tisuće torcidaša. Hajduk je iznenadio momčad koja je samo dvije godine prije te utakmice postala prvak Europe s trenerom Joseom Mourinhom. Na klupi je protiv Hajduka bio Andrea Stromaccioni.

Vuković odigrao utakmicu života

Već je u 23. minuti bilo 1:0 za Splićane. Walter Samuel, prekaljeni argentinski stoper, nasjeo je na dribling Crnogorca Ivana Gige Vukovića i srušio ga u svom kaznenom prostoru. Ante Vukušić bio je siguran izvođač penala.

Vuković je na San Siru odigrao svoju najbolju utakmicu u Hajdukovom dresu. Nakon što je iznudio penal, u 57. je minuti povisio na 2:0. Vuković je zabio golčinu, pogodio je s 15-ak metara savršeno iz voleja s igračem na leđima nakon što si je sam podignuo loptu.

Hajdukovi navijači nakon tog su gola počeli vjerovati da će se dogoditi čudo na San Siru. No nije. Hajduk je imao još nekoliko šansi, no preiskusna je bila momčad Intera da prokocka veliku prednost s Poljuda.

Inter - Hajduk 0:2, 9.8.2012.

Inter: Handanović, Ranocchia, Samuel, Zanetti, Jonathan, Mbaye (od 55' Nagatomo), Cambiasso, Guarin, Sneijder (od 84' Silverstre), Coutinho (od 63' Longo), Milito. Trener: Andrea Stromaccioni

Hajduk: Blažević, Vršajević, Maloča (od 10' Jonjić), Milović, Jozinović, Oremuš, Andrijašević (od 59' Caktaš), Radošević, Milić, Vuković (od 83' Luštica), Vukušić. Trener: Mišo Krstičević

Suci: Clément Turpin; Cyril Gringore, Nicolas Danos (svi iz Francuske)

Gledatelja: 44.000

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.