Hajduk na Kalinićevo mjesto sportskog direktora dovodi stranca

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUK je jučer potvrdio da Nikola Kalinić, nakon samo četiri mjeseca na toj funkciji, više nije sportski direktor kluba. Podsjetimo, u svibnju je Kalinić u Hajduku završio igračku karijeru i zatim preuzeo funkciju sportskog direktora. Kratko ju je obnašao, a ime njegova nasljednika trebalo bi biti poznato već danas.

U ovom trenutku nije poznato ništa više osim toga da će Kalinića zamijeniti stranac, kao što su na toj funkciji ranije bili i Mindaugas Nikoličius te Mario Branco. Dolazak novog sportskog direktora nakon Kalinićeve smjene potvrdio je predsjednik kluba Ivan Bilić.

"Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je, kao i svima u Klubu, u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi momčad imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedećeg tjedna predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju Kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk", rekao je.

Kalinić je otvoreno govorio da Hajduk nema sredstava

Saznaje se da Hajduk neće čekati sljedeći tjedan s predstavljanjem Kalinićevog nasljednika, već da će njegovo ime javnosti biti poznato već danas.

Kalinića su mnogi kritizirali zbog Hajdukovog ljetnog prijelaznog roka. Početkom ljeta senzacionalno se najavljivao dolazak Edina Džeke, od kojeg nije bilo ništa, a prema brojnim izvorima ni Gennaro Gattuso nije bio prvi izbor za trenera. Kalinić je otvoreno govorio kako novca za pojačanja nema i mnogi smatraju da se Hajduk ovog ljeta nije pojačao. Posljednji potez bio mu je dovođenje Stipe Biuka na posudbu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.