Hajduk ovog ljeta ipak neće uspjeti vratiti Mlakara i Bašića?

Foto: RAFAIL GEORGIADES/EUROKINISS/PIXSELL, EPA

LJETNI nogometni prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 5. rujna. Kako mu se približava kraj, tako je sve manje vjerojatno da će Hajduk u završnici uspjeti vratiti dvojicu svojih nogometaša - ofenzivca Jana Mlakara (25) i veznjaka Tomu Bašića (27). No nije i nemoguće.

Indexu je potvrđeno da Mlakar i Hajduk žele ostvariti posudbu. Međutim Pisa manje-više računa na njega, što se vidi po tome da je igrao 12 minuta protiv Reggiane u posljednjem kolu Serie B, pa bi ga pustila tek uz zadovoljavajuć iznos. Stoga će teško doći do njegova povratka u splitski klub za koji je u 81 utakmici, između 2021. i 2023., zabio 21 gol te četiri puta asistirao.

Prije Hajduka nastupao je za Domžale, Fiorentinu, Veneziju, Maribor, Brighton, QPR i Wigan. Ugovor s Pisom ima do 2026. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura. Također, Mlakar je reprezentativac Slovenije za koju je igrao 21 put i zabio tri gola.

Veća je mogućnost Bašićeva povratka

Povratak Bašića ipak je nešto vjerojatniji s obzirom na to da u Laziju na njega ne računaju, što je vidljivo po tome da nije bio ni u zapisniku rimske momčad u prva tri kola Serie A. Veznjak ima godišnju plaću od 1.6 milijuna eura. On je spreman odreći se dijela plaće, a dio bi morali pokriti Hajduk i Lazio.

Međutim čini se da talijanskom prvoligašu ne odgovaraju takvi financijski uvjeti pa će vjerojatno zadržati Bašića i povremeno ga koristiti tijekom sezone, o čemu je pisao i talijanski Corriere dello Sport.

Rođeni Zagrepčanin ima važeći ugovor s Lazijom do ljeta 2026. godine, a on ga je za 7.1 milijun eura otkupio od Bordeauxa na ljeto 2021. godine. U Laziju je skupio 70 nastupa uglavnom ulazeći s klupe te je zabio dva gola i dodao tome dvije asistencije. U Hajduku je bio od 2014. do 2018., kada je nakon ukupno 75 nastupa otišao u Bordeaux u transferu vrijednom 3.8 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.