Hajduk: Zbog ovog se veterane naziva pijančinama! Džoni: Mi smo Hajduk, a ne ovaj iz Osijeka

Foto: Youtube / HNK Hajduk 

"U IME veterana Hajduka želim podraviti sve nazočne, ali i predsjednika Hajduka koji se zove... Kako se ono zove, kao neka ptica. Kos? Je, baš tako. Vi veterani, što šutite, očito nemate mu*a suprostaviti se ovome što rade od našeg kluba", s pozornice na Pagu tijekom tradicionalne Bile noći poručio je predsjedniku Hajduka Vilson Džoni.

Jedan od najvećih bekova Hajdukove povijesti gotovo deset godina radio je kao klupski skaut. Prije razlaza već se sukobljavao s upravom i strukom kluba, često i zbog svog sina koji je igrao za Hajduk. 

Džoni je na večeri u Novalji bio s Udrugom veterana Hajduka. Naljutio se zato što ih Kos nije pozdravio na ulazu niti s pozornice. Dan nakon prospavane noći nije promijenio mišljenje. Tvrdi da nije bio pijan, da Kosa nije vrijeđao, nego da mu je rekao istinu. "Hajduk živi vječno sa svojim navijačima, Torcidom i veteranima, ali nismo za njega koji dođe iz Osijeka i ovako kroji politiku", nastavio je Džoni.

Hajduk: Nitko nema pravo rušiti ugled kluba 

U Hajduku su neugodno iznenađeni i ogorčeni što je incident s bivšim zaposlenikom zasjenio večer posvećenu navijačima.

"Izjave i ponašanje dotične osobe najviše govore o njemu samom. Žao mi je domaćina čiji je trud da organizacijom Bile noći još jednom pokažu svoju ljubav prema Hajduku zasjenilo ponašanje osobe koja je tu bila kao predstavnik veterana. Udruga veterana ima svoj statut i treba regulirati ovakve i slične incidente. Poštujemo i štitimo povijest, velikane i institucije kluba. Želimo suradnju i potičemo je, no pravila, odgovornosti i sankcije moraju postojati. Nitko, pa i onaj koji je sudjelovao u stvaranju ugleda kluba, nema ga pravo rušiti. Nažalost, ovo nije izdvojen slučaj i tome treba stati na kraj jer osim na klub, baca ružno svjetlo na sve bivše igrače koje se svrstava u 'pijančine i žicare', što je nedopustivo", kazali su u Hajduku.

Incident su osudili i u Društvu prijatelja Hajduka iz Novalje. Tvrde da je napad na Kosa napad na instituciju kluba te da se problemi ne rješavaju na svečanostima kluba koji je iznad svih. 

Gradonačelnik Novalje: U pripitom stanju Džoni je naštetio klubu, ali i sebi i svojim kolegama

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo slaže se s tvrdnjama da je Vilson Džoni ispadom nanio štetu klubu, ali i sebi i svojim kolegama veteranima. 

"Zahvaljujući u prvom redu enuzijazmu i velikom angažmanu Društva prijatelja Hajduka, u Novalji je nakon 40 godina održana, nekad tradicionalna, Bila noć Hajduka. Zahvaljujem se u prvom redu Društvu na sjajnoj organizaciji, a zatim se posebno želim zahvaliti Ivanu Kosu, predsjedniku uprave Hajduka koji je, usprkos tolikim brojnim obvezama, sa svojim suradnicima nakon slijetanja iz Turske na zagrebački aerodrom, produžio u Novalju uveličati ovaj po mnogočemu poseban događaj. Ispad nekadašnjeg igrača Hajduka Vilsona Džonija koji sebe naziva legendom Hajduka i koji je na žalost mnogih nazočnih, u pripitom stanju svojim ponašanjem nanio štetu najprije instituciji Hajduka a onda i svojim kolegama veteranima Hajduka, najradije ne bih komentirao jer taj sitan detalj nije vrijedan spomena. Nadam se da će suradnja Novalje i Hajduka u prvom redu pridonijeti popularizaciji nogometa u Novalji te da će osamdesetak djece polaznika škole nogometa u NK Novalji imati prilike učiti od svojih prijatelja i vršnjaka iz Splita", rekao je Dabo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.