Hajduk želi slovenskog reprezentativca?

Foto: EPA

HAJDUK se priprema za novu sezonu. Legendarni Talijan Gennaro Gattuso postao je trener, a pisali smo da je sportski direktor i donedavni napadač Nikola Kalinić u kontaktu s Edinom Džekom (38) i Ivanom Rakitićem (36), koje želi dovesti na Poljud. Slovenski portal Ekipa24 tvrdi da splitski klub radi na transferu Timija Maxa Elšnika (26).

Riječ je o središnjem veznom igraču i kapetanu Olimpije, trećeplasirane momčadi iz prošle sezone tamošnjeg prvenstva. Prema podacima Transfermarkta, Elšnik je u dosadašnjoj karijeri nastupao za slovenski Aluminij, U-21 i U-23 momčadi Derby Countyja, Swindon Town, Mansfield Town i Northampton. U Olimpiji je od siječnja 2020. i dosad je za nju upisao 158 nastupa i osvojio tri trofeja.

Grafika: Sofascore

Elšnik je važan igrač Slovenije na Europskom prvenstvu

Elšnik se trenutno nalazi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Pod slovenskim izbornikom Matjažom Kekom ima iznimno važnu ulogu, pa je tako protiv Srbije (1:1) i Engleske (0:0) igrao 90 minuta, a 76 minuta protiv Danske (1:1).

Okrugli, 20. reprezentativni nastup gotovo sigurno imat će u ponedjeljak, 1. srpnja, kada će Slovenija igrati protiv Portugala u osmini finala Eura. Elšnikov ugovor s Olimpijom vrijedi do ljeta 2025. godine, što znači da bi ga klub mogao prodati ovog ljeta jer bi ga nagodinu, istekom suradnje, napustio besplatno. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Hajduk krajem srpnja kreće u borbu za Europu

Hajduk će 25. srpnja na Poljudu protiv HB Tórshavna s Farskih otoka igrati prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige. Nakon domaće sezone bez trofeja za Splićane, SuperSport HNL kreće početkom kolovoza, kada će Hajduk u prvom kolu dočekati Slaven Belupo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.