Hajdukovac na posudbi zabio eurogol. Divi mu se i trener protivnika: "Prekrasno!"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ŠIROKI BRIJEG je slavio na domaćem terenu protiv Veleža u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice bio je 2:1, a fantastičan gol za pobjedu svoje momčadi u 74. minuti zabio je Hajdukov igrač na posudbi Marko Capan (20). Podsjetimo, radi se o kapetanu juniorske generacije Hajduka koja je prošle godine igrala finale UEFA Lige prvaka mladih.

Marko Capan igra na poziciji defenzivnog veznog. Odigrao je pet utakmica za prvu momčad Hajduka i upisao je dvije asistencije, a tri puta je asistirao za gol u 12 utakmica juniorske Lige prvaka u prošloj sezoni. Tadašnji trener Hajduka Ivan Leko u prvu momčad ga je prvi put uvrstio u veljači prošle godine kada su Splićani s 4:1 svladali Varaždin.

Trener protivnika se divi pogotku Capana

Prošlog ljeta je poslan na posudbu u Široki Brijeg u sklopu suradnje koju je Hajduk uspostavio s ovim BiH Premijerligašem. Tamo ga je prvo vodio isti trener kao u juniorima, Marijan Budimir. On je u međuvremenu otišao iz kluba i postao novi izbornik U-17 reprezentacije nakon odlaska Roberta Jarnija. Capanu je ovo bio 19. nastup za Široki Brijeg i prvi pogodak, a do sada je upisao dvije asistencije.

Capan je u 74. minuti primio loptu na 20-25 metara od gola Veleža i lijevom nogom sjajno pogodio u gornji kut nemoćnog vratara gostiju. Njegov pogodak je nakon utakmice komentirao i trener Veleža Dean Klafurić: "Utakmica u prvom poluvremenu podjednaka, rezultatski otišla na stranu Širokog. U drugom poluvremenu smo mi krenuli bolje i izjednačili i u trenutku naše nadmoći Široki je postigao eurogol koji se zabija vrlo rijetko, prekrasan gol".

VIDEO GOLA MLADOG IGRAČA HAJDUKA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.