Hajdukovi problemi s ozljedama uoči dva paklena tjedna. Sada je otpao i Brekalo

Foto: Vjeran Zganec Rogulja /PIXSELL

JOSIP BREKALO neće biti u sastavu Hajduka za susret s Goricom u subotu u sklopu 26. kola SuperSport HNL-a. Krilni napadač Hajduka dobio je nezgodan udarac u kvadriceps na utakmici s Varaždinom i bio je upitan i za susret s Istrom prošlog vikenda.

U toj je utakmici ipak zaigrao, no sada će morati pauzirati. Iz Hajduka su nam potvrdili da bi se trebao vratiti za ogled s Lokomotivom 16. ožujka na Poljudu. Hajduk čekaju paklena dva tjedna. Od 30. ožujka do 13. travnja igrat će čak četiri derbija.

Brojne ozljede u najgore vrijeme

Najprije dva s Dinamom na Poljudu (jedna je utakmica polufinala Kupa), zatim ide u Rijeku, a onda dočekuje Osijek. Dodatan problem za Mislava Karoglana su i brojne ozljede koje su mu prorijedile kadar. Zdravstveni bilten kluba je grozan jer se na popisu ozlijeđenih igrača u ovom trenutku, osim Brekala, nalaze i Ivan Perišić, Dario Melnjak, Filip Uremović, Zvonimir Šarlija, Mihael Žaper, Nikola Kalinić, Fahd Moufi te Ferro, koji se tek sad vratio treninzima i upitno je kad će biti spreman. 

Trener Mislav Karoglan bi protiv Gorice na raspolaganju trebao imati Kalinića i desnog beka Moufija. Plan je da obojica odrade momčadski trening u četvrtak pa će se napraviti procjena mogu li nastupiti u Velikoj Gorici. Na Poljudu su optimistični pa se može očekivati da će biti na klupi za pričuve i pomoći momčadi ulaskom u igru. Marko Livaja posljednjih nekoliko utakmica igra nezaliječen, a na probleme s koljenom se žali i Pukštas. No, njih dvojica će prilično sigurno igrati u Gorici. 

Što se tiče Ivana Perišića, još se ništa ne zna. Trenira, oporavlja se, no pitanje je kad će biti spreman. U Hajduku se nadaju da bi se to moglo dogoditi već u prvom derbiju s Dinamom 30. ožujka, ali puno izglednija je opcija da debitira na Rujevici 6. travnja. 

Raspored Hajduka do kraja sezone:

09.03. Gorica - Hajduk

16.03. Hajduk - Lokomotiva

30.03. Hajduk - Dinamo

03.04. Hajduk - Dinamo (polufinale Kupa)

06.04. Rijeka - Hajduk

13.04. Hajduk - Osijek

20.04. Slaven Belupo - Hajduk

27.04. Hajduk - Rudeš

04.05. Hajduk - Varaždin

11.05. Istra 1961 - Hajduk

15.05. moguće finale Kupa protiv Rijeke ili Lokomotive (prva utakmica)

18.05. Hajduk - Gorica

25.05. Lokomotiva - Hajduk

30.05. moguće finale Kupa protiv Rijeke ili Lokomotive (druga utakmica)