rukomet

Harali su Europom zadnjih par godina, sad lete iz LP-a? Prvak Hrvatske upada izravno

Foto: Pixell/Marius Becker

U POSLJEDNJIH pet godina Vardar je bio najljepša priča europskog rukometa. Klub koji je na hrvatski pogon (Cindrić, Karačić, Čupić) 2017. i 2019. osvojio Ligu prvaka i šokirao rukometni svijet sad je pred izbacivanjem iz svih europskih natjecanja zbog nagomilanih dugova iz 2017. Prošle sezone je EHF progledao kroz prste Makedoncima jer je klub iz Skoplja dao garancije da će novac biti isplaćen, ali kako se to nije dogodilo, izgledno je izbacivanje.

Makedonija je na šestom mjestu europske ranking liste i samim tim ima svoje mjesto u Ligi prvaka, no bude li izbačen Vardar, to mjesto ne može preuzeti neki drugi makedonski klub. To bi moglo značiti da će Hrvatska, kao prva na listi čekanja, dobiti svoje mjesto u Ligi prvaka, što bi u prijevodu značilo da PPD Zagrebu ne treba pozivnica, nego da bi u natjecanje ušao direktno kao prvak Hrvatske.

Tada bi prvi ispod crte ostali Slovenci, što bi dalo realne izglede Celju da se vrati u najjače klupsko natjecanje. U svakom slučaju, EHF će sljedećih dana obznaniti odluku na svom Izvršnom odboru koji je planiran za petak, 24. lipnja, a ždrijeb Lige prvaka trebao bi biti 1. srpnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.