NBA LIGA

Harden promašivao kao nitko u povijesti play-offa, Rocketsi svejedno pobijedili

Foto: Getty Images / Guliver

JEDINA dva ozbiljna kandidata za najkorisnijeg igrača godine u NBA ligi, Giannis Antetokounmpo i James Harden, odigrala su skromne utakmice za svoj renome, ali njihove su momčadi došle do gostujućih pobjeda i praktički nedostižnog vodstva od 3:0 u prvom krugu doigravanja. 

Nitko u povijesti NBA lige nije preokrenuo takav zaostatak.

James Harden imao je groznu šutersku večer, promašio je prvih 15 pokušaja pa je uz brojne ovogodišnje rekorde sad zabilježio i jedan negativni. Nikad u povijesti play-offa nitko nije započeo utakmicu s toliko promašaja. Prvi ubačaj ostvario je u posljednjoj četvrtini.

Međutim, Harden je igrao svoju igru i koristio status ličkog medvjeda kod sudaca, afektiranim potezima iznuđivao prekršaje, a lišo je prošao kad se unio u lice Jaeu Crawderu i odgurnuo ga glavom.

Završio je utakmicu uz šut 3:20 (trice 2:13), ali i 14 od 16 slobodnih bacanja za 22 koša i 10 asista u tijesnoj pobjedi Houstona 104:101. Rocketsi su tako dobili Utah Jazz i treći put, sada u gostima.

Donovan Mitchell devet sekundi prije kraja promašio je tricu za produžetak, a PJ Tucker je s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Raketa. Mitchell je s 34 koša bio prvi strijelac Jazza.

Pistonsima ni Griffin ne pomaže

Milwaukee Bucksi slavili su u Detroitu 119:103, iako se Pistonsima vratio ozlijeđeni Blake Griffin. 

Giannis, doduše, ovaj put nije briljirao kao obično, rano su ga opteretili osobnim pogreškama pa je za samo 28 minuta igre postigao 14 koševa i 10 skokova, ali Bucksi su toliko bolji od Pistonsa da im zaista nije smetalo.

Sedam igrača ostvarilo je dvoznamenkasti učinak, a najviše - 20 koševa - postigao je Khris Middleton. Griffin je na drugoj strani zabio 27 uz sedam skokova i šest asista, no nije uspio učiniti utakmicu rezultatski išta zanimljivijom od prve dvije.

Od sada nas možete pratiti i na Instagramu pod imenom @indexhr_sport. Objavljujemo zanimljive fotografije, montaže i analize iz svijeta sporta.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.