BUNDESLIGA

HEIDENHEIM - WERDER 2:2 Rekorder Bundeslige se u drami spasio od ispadanja

Foto: Getty Images/Guliver Image

WERDER se spasio od ispadanja odigravši 2:2 u gostima kod Heidenheima u uzvratnoj utakmici doigravanja Bundeslige. Prvi susret u Bremenu završio je 0:0.

Werder je poveo već u 3. minuti autogolom Theuerkaufa i imao je još nekoliko prilika da i ranije riješi susret. No domaćini su se uspjeli vratiti golom Kleindiensta pet minuta prije kraja.

Heidenheim je jurnuo po drugi gol koji bi mu zajamčio senzacionalan ulazak u Bundesligu i ostavio je puno prostora iza svojih leđa pa je Augustinsson u četvrtoj od pet minuta sudačke nadoknade zabio za 1:2.

Werder rekorder lige

Igralo se ukupno sedam minuta nadoknade, a u posljednjim sekundama Gebre Selassie je skrivio penal koji je Kleindienst realizirao za 2:2. No vremena više nije bilo jer je Felix Brych odmah nakon što se krenulo s centra odsvirao kraj utakmice.

Tako će Werder u Bundesligi igrati i rekordnu 57. sezonu iako mu je u posljednjem kolu prijetilo izravno ispadanje. No pobjedom 6:1 protiv Kölna kupio si je šansu u doigravanju i iskoristio je.

Heidenheim, klub koji je prije 15 godina bio amaterski i igrao u 5. njemačkoj ligi, tako je propustio povijesnu priliku za ulazak među elitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.