Henderson zbog obitelji želi otići iz Saudijske Arabije. Klub mu to ne dopušta

Foto: EPA

JORDAN HENDERSON (33) trebao bi ostati u Saudijskoj Arabiji do kraja sezone jer mu Al-Ettifaq vrlo vjerojatno neće dozvoliti da napusti klub u tekućem prijelaznom roku. Podsjetimo, engleski veznjak mučio se s prilagodbom otkako je prošlog ljeta završio transfer vrijedan 14 milijuna eura iz Liverpoola u Saudijsku Arabiju te je izrazio želju za odlaskom unatoč tome što će ga to koštati pravo bogatstvo.

Posljednjih nekoliko dana pisalo se da je Henderson glavna meta Ajaxa i Juventusa koji bi ga rado doveli na posudbu, a on je spreman znatno smanjiti svoja primanja samo da ode iz Al-Ettifaqa. Čini se da od toga zasad nema ništa jer je Henderson odletio u Abu Dhabi u nedjelju kako bi se pridružio svom klubu na dvotjednom zimskom trening-kampu.

Očekuje se da će dužnosnici kluba razgovarati s njim o situaciji koja se razvila prošlog tjedna, jasno mu dati do znanja da ne žele poslovati ni s kim i da nemaju namjeru pustiti ga nigdje na posudbu niti ga prodati.

Obitelj mu je nesretna u Saudijskoj Arabiji

Najveći razlog zbog kojeg bivši kapetan Liverpoola želi otići jest to što se njegova obitelj nikako nije uspjela prilagoditi životu u Saudijskoj Arabiji. Engleski veznjak bio je svjestan interesa brojnih europskih klubova da ga uzmu na posudbu i na taj način pokušava riješiti svoju situaciju.

Ajax se navodi kao ozbiljan kandidat za njegovo dovođenje, a privremeni trener John van't Schip potvrdio je interes nakon pobjede svoje momčadi kod Go Ahead Eaglesa u nedjelju: "Mogu potvrditi da klub i Henderson razgovaraju, ali sada se mora pozabaviti svojim klubom."

Nizozemski velikan jasno je dao do znanja da vidi Hendersona kao nekoga tko može transformirati momčad. Njihov interes neće nestati, ali Juventus se također pojavio kao igrač u utrci prošlog tjedna. U Italiji su se nadali da bi oni mogli biti najbolja opcija. Juventus, koji je također tražio Kalvina Phillipsa iz Manchester Cityja, želi ovog mjeseca dovesti tri veznjaka i smatra da im Henderson savršeno profilno odgovara.

U ovom trenutku se čini da će sve ostati na neostvarenoj želji igrača. Ideja da Al-Ettifaq jednostavno dopusti Hendersonu da ode nikad nije bila realna. Njegov klub nema nikakvog interesa za odlazak važnog igrača i trenutno odbijaju razgovarati s potencijalnim novim klubovima za Hendersona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.