Hit igrač kvalifikacija poludio: Nešto treba napraviti s takvim igračima. Sramota

Foto: Profimedia

GRUZIJA i Škotska odigrale su 2:2 u Tbilisiju u susretu skupine A kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Domaćin je dvaput vodio pogocima najboljeg igrača Khviche Kvaratskhelije, koji je zabijao u 15. i 57. minuti. Škoti su prvo izjednačili preko Scotta McTominaya u 49. minuti, dok je Lawrence Shankland u 93. postavio konačan rezultat.

Iako je Škotska uz Španjolsku već osigurala plasman na Euro, McTominay je bio ljutit nakon remija s Gruzijcima. "Važna je svaka utakmica na ovoj razini. Gruzija ima nekoliko stvarno dobrih nogometaša, no sada su se ponašali sramotno u smislu provociranja suca. Ali i to je nogomet. Ponekad se moramo smiriti premda je teško. Dio igrača je razočaran, ali mislim da možemo biti zadovoljni kako smo se dvaput vratili u utakmicu.

Nešto bi se trebalo napraviti u vezi igrača koji se prave da su ozlijeđeni iako nisu. Teško je to prepoznati, ali bacati se po tlu i plakati poput beba nema veze s nogometom. Mi smo samo htjeli igrati i dati sve od sebe, dok su suparnici često provocirali suca", rekao je McTominay.

McTominay je hit igrač kvalifikacija tijekom kojih je zabio sedam golova, vodeći škotsku momčad prema Euru. Više od njega, deset golova, imaju samo Cristiano Ronaldo i Romelu Lukaku, dok su na sedam Harry Kane i Rasmus Hojlund.

Clarke: Znaš da će napraviti sve kako bi izvukli pozitivan rezultat

Škotski izbornik Steve Clarke također nije bio zadovoljan ponašanjem gruzijskih reprezentativaca, ali zadovoljan je reakcijom svojih igrača. "To je jedan od izazova kada ovdje igraš. Znaš da će napraviti sve kako bi izvukli pozitivan rezultat i na to moraš dobro reagirati. Moramo se kontrolirati i ne dati se uvući u takav nogomet.

Nastavili smo igrati, znali smo da će biti duga sudačka nadoknada jer se sada bolje nadoknađuje potrošeno vrijeme. Bilo je lijepo zabiti u sudačkoj nadoknadi. Znali smo da ćemo imati dovoljno dodanog vremena jer su Gruzijci često bili na tlu", izjavio je Clarke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.