HNL ROMANTIKA

HNL ikona koju je igrica skoro prodala u Portugal zaigrat će u županijskoj ligi

Marko Prpic/PIXSELL

HNL legenda Bojan Vručina potpisao je za Borac iz Imbriovca, člana Prve koprivničko-križevačke županijske lige. U 34. godini nekadašnji Slavenov napadač stiže iz austrijskog SV Wildona za koji je u 152 nastupa zabio 46 golova.

U karijeri je igrao još za njemački Duisburg, izraelski Hapoel Tel-Aviv, grčki Panserraikos, mađarski Kaposvar, makedonsku Škendiju, grčku Trikalu, slovenski Rudar iz Velenja i jordanski Shabab Al-Ordon.

Zabijao je svim hrvatskim velikim klubovima, a Slavenu je donio zaradu od 750 tisuća eura kad su ga prodali u Izrael.

Za U-21 reprezentaciju Hrvatske ima jedan gol u pet nastupa, a bio je pozvan 2009. i u seniorsku vrstu za kvalifikacijsku utakmicu protiv Andore. Poznato je kako je trebao prijeći u portugalsku Madeiru koja ga je skautirala pomoću igrice Football Manager.

Igrica ga skoro prodala u Portugal

Nakon što mu je završila posudba u njemačkom Duisburgu 2008., vratio se u svoj Slaven Belupo gdje je stigla ponuda Portugalaca pa se ušlo u ozbiljne pregovore.

"Nazvao me tadašnji izvršni direktor Slavena gospodin Markulin i rekao da krenem za Zagreb kako bismo odradili početne razgovore. U pratnji oca Dragutina i brata Jurice otišli smo u restoran s trojicom predstavnika portugalskog kluba. Bili su tu sportski direktor te dvojica skauta i poslije običnih razgovora o životu, nogometu i svemu pomalo, sportski direktor je okrenuo priču na ozbiljno", rekao je Bojan.

Krenuli su u analizu samog igrača.

"'Mi bi te sad malo provjerili, ako nemaš ništa protiv', rekli su mi Portugalci. Odgovorih im: 'Pa, super, pogledat ćemo neke moje golove i akcije.' Ali, ništa od toga! Čovjek vadi laptop, ubacuje CD i okreće sve prema nama, a na monitoru igrica Football Manager! U tom smo se trenutku brat i ja pogledali, bio je to pravi šok, nevjerica! Pa nas dvojica smo znali biti budni noćima ljetnim praznicima dok smo bili mlađi igrajući tu igricu", prisjetio se pa dodao:

"Pitao sam i sebe i brata je li to neka za*ebancija... Moj otac i gospodin Markulin ništa nisu razumjeli, gledaju u laptop i u neke statistike i nemaju pojma što je sad to! U priču se uključuje sportski direktor i govori mi: 'Ovdje piše da voliš prebaciti loptu preko golmana', na što sam mu odgovorio: 'Naravno, ali to vam je igrica, nije realno.' On mi je odgovorio da mu je to jasno, ali da igrica ipak može pokazati neke podatke."

U čudnoj situaciji posjetitelji iz Portugala držali su se hladno.

"Oni su bili maksimalno kul, njima je to bilo nešto sasvim normalno i svakidašnje. Nisu se ni pogledavali, skužio sam odmah da su to već radili. Ma, Football Manager nisu ni spomenuli, još kad sam im rekao da je to igrica, nisu me ni pogledali. Samo mi je odgovorio u stilu: 'Znam ja to, mali, ništa ti ne brini, nisam ja to sada počeo raditi.' Ma, nigdje nisam čuo za sličan primjer ovom mom."

Do transfera nije došlo jer je Nacional nudio jednog igrača u zamjenu za Bojana i postotak od budućeg transfera. Bojan je ostao u Slavenu i imao sjajnu sezonu koja ga je kasnije lansirala u izraelski Hapoel Tel Aviv gdje je osvojio kup i prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.