HNS i Vrbanović potražili pomoć grafologa i psihologa da dokažu kako se svastika nije mogla vidjeti

Foto: Hina

HNS i Damir Vrbanović, okrivljenici u postupku koji se vodi pred splitskim Prekršajnim sudom zbog svastike koja se ukazala na travnjaku Poljuda prije utakmice Hrvatske i Italije, predlažu da se provede interdisciplinarno vještačenje. Obrana je svoje vještačenje napravila pa predlažu da to napravi i sud. Potrebno će biti angažirati grafologa i psihologa koji će dati svoj sud kada se i pod kojim uvjetima mogla primijetiti svastika.

Branitelj Badovinac: Treninzi su se snimali, a svastiku nitko nije primijetio

Branitelj Nikola Badovinac nam je otkrio da traže vještačenje jer HNS i Vrbanovića terete da su kao organizatori mogli ili morali primijetiti svastiku na travnjaku. Okrivljenici su već naveli da svastiku nisu ranije primijetili, a da jesu, sigurno bi reagirali. Odvjetnik Badovinac ističe kako su treninge reprezentacije snimale i emitirale televizijske postaje pa unatoč tome nitko nije zamijetio svastiku na travnjaku. Obrana će pokušati dokazati da se kukasti križ nije mogao uočiti ni uz svu dužnu pažnju.

Policiji 15 dana da se očituje na vještačenje grafologa i psihologa

Na suđenju danas nije bilo Vrbanovića, došao je tek predstavnik tužitelja iz Prve policijske postaje. Dobili su 15 dana da se očituju na vještačenje koje je poslao odvjetnik Badovinac.

Policija je protiv HNS-a i Vrbanovića podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja članka 37. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Zatražili su da se HNS kazni sa 100, a Vrbanović sa 25 tisuća kuna. Sud je izdao prekršajne naloge na 80 i 10 tisuća kuna, okrivljenici su prigovorili pa se sada sudi.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.