HNS o Vuškoviću: Iznenađeni smo. Sud je bio nemilosrdan

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MARIO VUŠKOVIĆ (22) je izbačen iz nogometa do jeseni 2026. godine. S obzirom na to da je suspendiran od studenog 2022. godine, vodit će se kao da je kažnjen izbacivanjem iz nogometa u duljini od četiri godine. Zasad nije jasno znači li to i raskid ugovora s klubom iz Hamburga s kojim ima ugovor do 2025. godine. Povodom ove kazne oglasio se HNS.

Priopćenje HNS-a:

"Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausanni donio je danas odluku u slučaju hrvatskog nogometaša Marija Vuškovića. Nakon žalbenog procesa, CAS je danas objavio odluku kako je žalba Marija Vuškovića odbijena, a da su žalbe NADA-e i WADA-e prihvaćene te je Vuškoviću određena suspenzija u trajanju od četiri godine, koja je započela u studenom 2022. godine.

Hrvatski nogometni savez podržava borbu protiv svakog oblika dopinga u sportu te će i budućnosti dosljedno i snažno provoditi antidopinške edukacije među nogometašima. No, uvažavajući borbu protiv dopinga, HNS je iznenađen odlukom CAS-a jer smatramo da je Sud bio nemilosrdan prema mladom nogometašu koji je odbio blažu kaznu kako bi dokazao svoju nevinost u koju je, očigledno, sasvim uvjeren.

Hrvatski nogometni savez podržava Marija i njegov klub, HSV, u daljnjim pravnim koracima kako bi pokušao dokazati svoju nevinost te duboko vjerujemo da ćemo Marija ponovno vidjeti na nogometnim terenima - kad god ova pravna bitka završila."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.