HNS pomaknuo početak sljedeće sezone SHNL-a

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez objavio je kalendar za sezonu 2024./2025. Tako je sada jasno da će nova sezona krenuti 28. srpnja Supersport superkupom, a 1. kolo Supersport HNL-a igrat će se 2. kolovoza. Klubovi će ovom promjenom dobiti nešto više od dva mjeseca odmora s obzirom na to da tekuća sezona završava 25. svibnja.

To znači da će sljedeća sezona SHNL-a početi deset dana kasnije nego ova, koja je počela 21. srpnja derbijem Dinama i Hajduka, u kojem je splitski klub slavio 2:1. Izvjesno je da je ova odluka ponajviše donesena kako bi se smanjila potreba za odgodama utakmica klubova koji nastupaju u kvalifikacijama za europska natjecanja.

Sve je moguće do kraja sezone

Podsjetimo, trenutno je Rijeka vodeća momčad SHNL-a s 50 bodova nakon 23 kola. Hajduk je drugi s 48 bodova u jednako toliko utakmica, a Dinamo treći s 44 boda i utakmicom manje u odnosu na Rijeku i Hajduk.

Četvrto mjesto je posljednje koje, ako ne bude iznenađenja u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu, vodi u Europu. Favorit za njega je Osijek, koji ga i drži s 34 boda, ali teoretski je moguće da se do kraja sezone u borbu za to mjesto uključe Lokomotiva, Gorica, Slaven, pa čak i Varaždin i Istra, a gledali smo i suludijih scenarija u HNL-u od toga da netko nadoknadi 12 bodova u 13 kola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.