Hoćemo li ubuduće moći gledati Bayern - Dinamo i rukometnu LP? HTV pokreće sportski kanal

Screenshot: HTV

PROGRAMSKO vijeće HRT-a raspravljalo je o sportskom programu, točnije premještanju dijela sportskih sadržaja s Drugog na Četvrti program HTV-a, pri čemu je postavljeno pitanje krši li se time Ugovor između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske.

Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić pojasnio je da HTV ne krši Ugovor s Vladom, ali da "ima određenih izazova u programskome pozicioniranju sportskih sadržaja sukladno Strategiji razvoja HRT-a i profilima programskih kanala."
 
"To što se neki sportski sadržaji emitiraju na Četvrtome programu HTV-a posljedica je nastojanja da se stabilizira shema Drugoga programa HTV-a kao obiteljskoga kanala." pojasnio je Runjić.
 
Bruno Kovačević, rukovoditelj Produkcijskoga odjela Sport HRT-a  održao je prezentaciju o sportskome programu HRT-a te istaknuo kako su sportski sadržaji u vrhu gledanosti nacionalnih televizija. 
 
Istaknuo je kako je "Sportski program HRT-a najgledaniji program i u Hrvatskoj i u regiji i to bez tzv. žutih vijesti. HRT nabavlja veliku količinu sportskih sadržaja koje nije uvijek moguće emitirati, stoga bi isključivo sportski program bio jedno od mogućih rješenja."
 
Kovačević je pojasnio zbog čega Sportski program ima ovako visoke ambicije:
 
"Imamo 550 prijenosa godišnje, to je jako mnogo, u drugim državama neke su televizije pronašle rješenje u posebnome sportskom programu, poput RAI-ja u Italiji ili u Španjolskoj i Češkoj. HRT trenutno analizira mogućnosti pokretanja posebnoga televizijskog sportskoga kanala HRT Sport o čemu se očekuje i mišljenje javnosti tijekom aktualne javne rasprave o  izmjenama i dopunama Ugovora s Vladom Republike Hrvatske."
 
Poseban sportski program HTV-a nešto je što bi brojni ljubitelji sporta u Hrvatskoj svakako pozdravili, ali samo ako bi to značilo veću kvalitetu, a ne kvantitetu sporta na televiziji.
 
Jer mnogi od njih ovog ljeta i jeseni ogorčeni su što nisu mogli gledati sve utakmice košarkaškog EP, iako je Hrvatska bila jedan od organizatora prvenstva, zatim što se na HTV-u ne može gledati sjajni Zagreb u rukometnoj Ligi prvaka, te što zbog poznatog "par-nepar", odnosno "utorak ne - srijeda da" rasporeda prijenosa u nogometnoj Ligi prvaka, HTV ne može prenositi utakmicu nogometne LP između Bayerna i Dinama.
 
S Prisavlja će na ove prigovore uzvratiti kako je to sve uvjetovano unaprijed potpisanim ugovorima ili nedostatkom sredstava, ali ljubitelji sporta koji si ne mogu priuštiti kabelske kanale, dok HTV pristojbu moraju plaćati, ove izlike ni najmanje ne zanimaju, jer HTV sve češće ne prenosi brojne atraktivne i značajne sportske događaje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.