Hokej se vratio u Ledenu: Nabrijani Medvjedi na penale izgubili od viceprvaka Češke

U PRVOJ utakmici Memorijalnog turnira Ferdo Spajić hokejaši Medveščaka na penale (1:2, 0:0, 1:0, 0:1) su izgubili od viceprvaka Češke Vitkovica.

Kako je i poslije produžetka rezultat bio izjednačen, pristupilo se izvođenju penala, a tu su Česi bili puno koncentriraniji. Od petorice Medvjeda zabio je samo Kinasewich dok su Vitkovicama pobjedu donijeli Ujčik i Pohl.

"Novi Medveščak", s novim trenerom Raymondom i desetak novih lica u odnosu na prošlu sezonu, pružio je odličnu partiju protiv viceprvaka Češke, koji su furiozno startali. Nisu se Medvjedi pošteno niti oznojili, a rastrčani Česi bacili su ih u veliki knock-down. Poslije 41 sekunde igre na semaforu je stajalo 0:2. Lukasu Klimeku ostavljeno je dovoljno prostora da s bulija matira nemoćnog Ouzasa (24. sekunda utakmice), a tek što je tri tisuće gledatelja još jače zagrmilo uslijedio je novi hladan tuš.

Još više vremena za namjestiti se na udarac imao je Jiri Burger, a Ouzas ponovno nije imao šanse i zamirisalo je na opći potop Medveščaka. Ipak, u prvoj pravoj akciji Rajsar pogađa prečku, nakon čega se Medvjedi bude. Sredinom prve trećine Česi propuštaju iskoristiti Mac Aulayjevo isključenje, što Sandrock na drugoj strani kažnjava sjajnim golom s plave linije, u situaciji kad je Medveščak imao igrača više.

Sandrockove bombe odvele utakmicu u produžetak

Sedam sekundi do isteka prve dionice Sandrock je zbog pregrubog prekršaja isključen, a Medvjedi su umalo to početkom druge trećine pretvorili u izjednačenje (Zanoški je promašio nemoguće u situaciji jedan na jedan). Na agresivnu igru Medvjeda Česi su odgovorili malo pregrubo, isključen Petr Štrapac, ali rezultat se u iduće dvije minute nije mijenjao.

Naguravanja i prljavih poteza bilo je na ovom dvoboju isuviše da bi ga mogli nazvati prijateljskim (prije je to sličilo na play-off okršaj), a atmosfera je do usijanja došla u 30. utakmici. Ivan Šijan isključen je zbog povlačenja, a Geoff Waugh zbog udaranja palicom i Medvjedi su ostali na samo tri igrača na ledu. Ne samo da su uspjeli zadržati sve nalete gostiju već je Adam Naglich imao čistu kontru, ali nije uspio zabiti. Do pauze je Medveščak još jednom imao igrača više, ali Vitkovice su uspjele zadržati prednost.

Tempo je u posljednjoj dionici ipak pao, a kad je zbog naleta palicom Roman Szturc isključen, Naglich se sjurio prema češkom vrataru, ali je prebacio i njega i gol. Ipak, akcija je nastavljena, a 11 sekundi prije nego se Szturc trebao vratiti - repriza prvog gola Medveščaka. NovI fantastičan udarac Sandrocka donio je izjednačenje, poslije kojeg su Medvjedi krenuli po treći gol. No, Česi su izdržali i utakmica je otišla u produžetak.

Na isteku druge minute dvostrukom strijelcu Sandrocku pobjegao je jedan igrač Vitkovica, ali sjajnom intervencijom njegov udarac skinuo je vratar Medveščaka Michael Ouzas, nakon čega ga je Ledena pozdravila ovacijama. Skandiralo se "Užas, Užas" i "Užas je moja furka"...

Sandrock: Veseli nas dobra igra pojačanja

Junak Medvjeda Robby Sandrock naglasio je poslije susreta kako ne treba previše žaliti za ovim porazom: "Prijateljske utakmice ionako služe samo da bismo podizali formu, a ono što nas može veseliti jest igra pojačanja koji su pokazali da su se odlično uklopili u ekipu".

Jedno od tih pojačanja je i Tom Zanoški: "Primili smo dva glupa gola na samom početku, ali to nam je bio jedini crni period. Trener nam je rekao kako je zadovoljan i samo moramo ovako nastaviti dalje".

Medveščak u subotu, također u 20:00, igra protiv švicarskog Zuga koji je u prvoj utakmici turnira s 5:2 bio bolji od Munchena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.