Hrgović je izgubio meč za pojas. Sjećate se što je rekao da će učiniti u tom slučaju?

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (32) poražen je u borbi karijere protiv Daniela Duboisa, meču za privremeni teškaški pojas po IBF-u. Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjeklina na Hrgovićevom licu. Dubois (26) je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok 31-godišnjem Hrgoviću prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstavlja težak udarac u lovu na vrh teške kategorije.

Hrgović je u ovu borbu ušao kao izraziti favorit te se nadao pobjedi, kojom bi postao privremeni prvak po IBF-u, koji bi mu s vremenom možda dodijelio i pravi pojas jer još uvijek postoji mogućnost da IBF-ov pojas bude oduzet Oleksandru Usiku. Isto tako, najavljivalo se da pobjedniku ovog meča slijedi dvoboj s Anthonyjem Joshuom.

Hrgović je više puta rekao da će se umiroviti ako izgubi od Duboisa. Jasno je zašto

Jasno je da su svi ti planovi Hrgoviću sada propali. Teško je reći što ga očekuje, no ovo mu je velik korak unazad za sve šampionske ambicije. Hrgović je u tjednima prije meča nekoliko puta čak izjavio da će se umiroviti ako ne pobijedi Duboisa. 

Činjenica je da će nakon ovog poraza biti daleko manje zanimljiv najboljim boksačima i nositeljima pojaseva. Dosad ga nisu mogli ignorirati zbog savršenog skora, ali ovaj poraz je uvelike oslabio Hrgovićev status u vrhunskom boksu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.