Hrgović: Joshua je bio zvijer, a sad moram paziti da mi se ne dogodi isto što i njemu

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Filip Hrgović (30) komentirao je karijeru britanskog borca Anthonyja Joshue (33), koji je izgubio naslove prvaka teške kategoriji po verzijama WBA, WBO, IBO i IBF. "Pazim kako ne bih od njega naučio previše i postao nešto što nisam te izgubio svoje prednosti. Mislim da se to dogodilo Joshui. Bio je zvijer, umjetnik nokauta, onda je počeo previše učiti i razmišljati o boksanju", rekao je Hrgović za Tru School Sports.

Podsjetimo, krajem prošle godine pojavila se vijest da će se Hrgović boriti za naslov IBF-ovog prvaka protiv Oleksandra Usika. Tu informaciju objavio je promotor Eddie Hearn, no neće biti ništa od najveće borbe u karijeri hrvatskog teškaša jer je IBF poništio naredbu ukrajinskom boksaču da brani pojas protiv Hrgovića, što znači da će ipak doći do najočekivanijeg meča u današnjem boksu, između Tysona Furyja i Usika.

Hrgović je u kolovozu 2022. godine pobjedom protiv Zhileija Zhanga postao obvezni izazivač za IBF-ov pojas, koji trenutno drži Usik. Ipak, teško je bilo vjerovati da će Hrgović prvi doći na red za borbu s Ukrajincem.

Tako ćemo, čini se, prvi put nakon 1999. godine gledati borbu za ujedinjenje pojaseva. Tada je Lennox Lewis svladao Evandera Holyfielda. Fury trenutno drži WBC pojas, dok je Usik prvak po WBA-u, IBF-u, WBO-u, IBO-u i The Ringu.