Hrgović: Ne mogu se povući s porazom. Još ću jednom napasti titulu

Foto: Foto: Ena Dragičević/Index

FILIP HRGOVIĆ je u noći sa subote na nedjelju poražen u borbi karijere protiv Daniela Duboisa, meču za privremeni teškaški pojas po IBF-u. Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjeklina na Hrgovićevom licu. Dubois je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok 31-godišnjem hrvatskom boksaču prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstavlja težak udarac u lovu na vrh teške kategorije.

Hrgović je nešto iza 15 sati sletio u Zagreb te stao pred novinare i kratko im se obratio. 

"Razočarao sam i sebe i sve vas"

"Borba nije završila onako kako sam očekivao i kako smo svi očekivali. Razočarao sam i sebe i sve koji su u mene vjerovali. Prihvatio sam njegovu borbu, nisam bio oprezan. Želio sam ga u prvoj rundi nokautirati. Mislio sam da ću ga srušiti u prvoj rundi. Sve se okrenulo u drugom smjeru. Za daljnje analize, što sam pogriješio, je li bolest u pitanju, taktika, nešto treće, treba malo vremena da prođe da vidim zašto se to desilo i zašto se to dogodilo", rekao je Hrgović pa nastavio:

"Najradije bih odustao, ali ne smijem ovako završiti karijeru"

"Znao sam da sam u deficitu. Ali i on je pokazao puno više. Nije odustajao, kad se sve zbroji i oduzme, tu smo, nažalost. Dočekujete me kao gubitnika, ne kao pobjednika. Što je dalje? Ne znam. Rekao sam ako izgubim da ću se povući. Eto, to sad tako razmišljam. Najradije nikad više ne bih boksao. Mislio sam da me borac njegovog ranga ne može pobijediti. Smak svijeta. Ali, ne mogu se povući nakon ovakvog poraza. Morat ću napraviti nešto i probati doći do titule. Prilika će biti. Rečeno mi je da će toga biti. Sve je na meni, kad ću biti spreman i hoću li biti spreman. I želim li to. Treba mi malo odmora da stanem na loptu. Ovo je prva prilika ikad da ću imati tu priliku stati na loptu. Čitavu karijeru sam bio u pogonu. Tek sad nemam ugovor, nemam ništa na stolu i mogu uzeti vremena koliko mi treba. Trebat će vremena da dođem sebi. Oprostite što sam vas razočarao."

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.