Hrgović poslao poruku Furyju i Joshui: Ispričavam se, dečki, sve ću vas pobijediti

Foto: Profimedia

NAJBOLJI hrvatski boksač Filip Hrgović i Englez Anthony Joshua ostvarili su pobjede na spektakularnoj priredbi Day of the Reckoning u Saudijskoj Arabiji i stigli na korak do međusobne borbe. Hrgović, neporaženi hrvatski boksač (17-0), obavezni je izazivač za IBF-ov pojas teške kategorije. Trebao bi se boriti protiv pobjednika meča Tyson Fury - Oleksandr Usik ili protiv Joshue ako Fury i Usik dogovore i revanš.

Budući da je izvjesno da će Fury i Usik, koji se bore 17. veljače, imati i drugu borbu, IBF će organizirati meč za privremenog prvaka. Hrgović bi tako u ring mogao 9. ožujka, kada su Saudijci najavili novu veliku priredbu. Očekivalo se da će glavna borba te večeri biti okršaj Joshue i Deontaya Wildera, ali je Wilder doživio šokantan poraz od Josepha Parkera. 

"Potpisali smo s Wilderom, ali on je izgubio. To se događa u boksu. Možda je to i blagoslov, Joshua je spreman za naslov. Želi postati trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji. Otto Wallin bio je broj dva u kategoriji, bit će Hrgović protiv A. J.-a za svjetsku titulu", rekao je promotor Eddie Hearn.

"Ako me provociraš, gotov si u prvoj rundi"

Nakon pobjede protiv Australca De Morija osvrnuo se na meč koji je trajao manje od dvije minute i komentirao planove: "Kratka noć za mene, duga noć za njega. Kada pobjeđuješ, sve traje kratko, a kada gubiš, dugo. Hvala Saudijskoj Arabiji i Njegovoj Ekscelenciji na organizaciji ovog vrhunskog događaja.

Odavno sam spreman za veliku borbu. U boksu sam 17 godina, duga amaterska karijera, šest godina sam profesionalac. Spreman sam na sve. Saudijska Arabija i Njegova Ekscelencija su promijenili boks. Sada više neće biti politike i dobit ću veliku borbu. Jedva čekam.

Uzbuđen sam što sam dio ovoga i zbog budućih velikih borbi. Noć prije borbe sam se predomislio i odlučio krenuti snažno jer me De Mori provocirao. Ako me provociraš, završavaš u prvoj rundi."

Poruka Furyju i Joshui

Novinari su ga zatim pitali gdje vidi sebe u odnosu na najbolje teškaše: "U svojoj glavi sam najbolji, ali za sada to još nisam pokazao, nisam imao priliku. Rekao bih da sam u top 10, ali naglašavam, mislim da mogu pobijediti svakoga, što još trebam dokazati, naravno.

Naravno da želim Tysona Furyja, on je najveće ime u boksu. Trebao bih se boriti s njim ili Usikom, ali očekujem da će oni najprije imati revanš, tako da ću napasti 'praznu' IBF titulu". Za kraj je poslao poruku Joshui i Furyju: "Ispričavam se, dečki, sve ću vas pobijediti. Predugo sam čekao. Tko god od vas mi bude protivnik, izgubit će."