Hrgović potonuo na svjetskoj ljestvici. Teško će dobiti priliku za novi napad na vrh

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (32) poražen je u borbi karijere protiv Daniela Duboisa, meču za privremeni teškaški pojas po IBF-u. Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjekotina na Hrgovićevom licu. Dubois (26) je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok će 31-godišnjem Hrgoviću prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstaviti težak udarac na ambicije u lovu na vrh teške kategorije.

Hrgović je u ovu borbu ušao kao izraziti favorit te se nadao pobjedi kojom bi postao privremeni prvak po IBF-u, koji bi mu s vremenom možda dodijelio i onaj pravi pojas jer još uvijek postoji mogućnost da IBF-ov pojas bude oduzet Oleksandru Usiku. Isto tako, najavljivalo se da pobjedniku ovog meča slijedi dvoboj s Anthonyjem Joshuom.

Hrgović potonuo na svjetskoj ljestvici

Na rang listi najboljih teškaša svijeta, koju pažljivo ažurira specijalizirana stranica BoxRec nakon svake borbe, Hrgović je jutros zauzeo 18. mjesto. To predstavlja pad od deset mjesta u odnosu na ljestvicu prije meča s Duboisom, što je značajan korak unatrag s obzirom na to da je Hrgović bio etabliran kao top 10 teškaš i da je pokušavao dosegnuti sam vrh.

Nakon pobjede nad Zhileijem Zhangom u kolovozu 2022. godine, Hrgović je na BoxRecovim ljestvicama konstantno bio rangiran bolje od 15. mjesta, što je ovisilo i o ostalim borbama te rejtingu njegovih kasnijih protivnika Demseyja McKeana i Marka De Morija.

Na vrhu poretka teškaša nalazi se Ukrajinac Oleksandr Usik, koji je nedavno pobijedio Tysona Furyja i ujedinio sve svjetske titule. Slijede ga Britanac Anthony Joshua i Nijemac Agit Kabayel, koji, poput Usika, ima savršen skor od 25-0. Fury je na četvrtom mjestu, a odmah iza "Kralja Cigana" sada se nalazi njegov sunarodnjak Dubois. Drugi najbolji Hrvat je Agron Smakići (34) na 81. mjestu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.