Hrgović tri dana nije odgovorio na ponudu. Sada ga je protivnik javno prozvao

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Filip Hrgović (31) oglasio se prije četiri dana, nakon što je odgođen meč stoljeća između Tysona Furyja (35) i Oleksandra Usika (37), koji su se 17. veljače u Saudijskoj Arabiji trebali boriti za ujedinjenje teškaških titula. S obzirom na to da Furyja zbog posjekline iznad desnog oka čekaju mjeseci oporavka, pojavila se priča da bi Hrgović mogao upasti umjesto Kralja Cigana, kako mu glasi nadimak, i boriti se s Usikom.

Spektakl bi se mogao odviti već za dva tjedna, no službene potvrde zasad nema. Hrgović je zato prije tri dana dobio ponudu saudijskog šeika. Turki Alalshikh, saudijski savjetnik na kraljevskom dvoru i trenutačni predsjednik Opće uprave za zabavu, oglasio se i poslao javnu ponudu Hrgoviću za sudjelovanje na eventu koji 8. ožujka predvode Anthony Joshua i Francis Ngannou.

Dubois prozvao Hrgovića

Ponudio mu je i popis suparnika s nekoliko zanimljivih imena. Hrgović može birati između Daniela Duboisa (20-2), Martina Bakolea (20-1), Franka Sancheza (24-0), Jarella Millera (26-1-1), Agita Kabayela (24-0) i Jareda Andersona (16-0). 

Hrvatski teškaš se još nije oglasio, ali zato se njemu javio Dubois: "Hrgoviću, ja sam tvoj tatica. Čujem da prozivaš razna imena, ali svoje još nisam čuo. Jesi li spreman, jer ja jesam!" izjavio je 26-godišnji Englez. Dubois u karijeri ima 20 pobjeda i dva poraza. Poražen je od Joea Joycea i Oleksandra Usika.