Hrgović u meču života s Usikom? Za 15 dana mogli bi se boriti za titulu

Foto: EPA, Igor Soban/Pixsell

TYSON FURY (35) i Oleksandr Usik (37) trebali su se 17. veljače u Saudijskoj Arabiji u meču stoljeća boriti za ujedinjenje teškaških titula. Međutim, poznati boksački novinar Michael Benson objavio je da je meč odgođen, odnosno održat će se nekad nakon spomenutog datuma. Razlog je taj što je Fury prilikom današnjeg sparinga zaradio posjekotinu. Podsjetimo, Fury je prvak prema WBC-u, a Usik prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu.

Usikov menadžer Egis Kilmas za Sports Illustrated izjavio je da bi moglo proći nekoliko mjeseci prije no što se Fury vrati u ring. A tu u priču, prema Boxing Newsu, upada hrvatski boksač Filip Hrgović (31), jer Kilmas svom borcu traži novog suparnika, i to već za 17. veljače. Dakle, Hrgović bi se s Usikom mogao boriti za svega 15 dana, s time da službene potvrde još nema.

Hrgović ima status obaveznog izazivača za IBF-ov pojas

Podsjetimo, Hrgović ima status obaveznog izazivača za IBF-ov pojas. Unatoč tome, dugo čeka na pravu borbu pa mu je tako nedavno propao meč s Josephom Parkerom, premda su obojica izrazila želju za tom borbom putem medija i društvenih mreža.

Posljednji meč s vrhunskim protivnikom bio je onaj sa Zhileijem Zhangom 2022. godine. Hrgović je nakon toga bez većih problema pobijedio Demseyja McKeana i Marka De Morija. U međuvremenu su ga mnogi kritizirali smatrajući da bira preslabe protivnike, no s Usikom bi se to moglo promijeniti. Bio bi mu to najveći meč u životu.

Hrgović je u profesionalnoj karijeri na 17 pobjeda u jednako toliko mečeva. Usik je neporažen s 21 pobjedom, od čega je 14 ostvario nokautom. Posljednji put borio se u kolovozu prošle godine, kada je nokautirao Daniela Duboisa.