Hrgovićev suparnik je bivši diler kokaina, u zatvoru je proveo osam i pol godina

Foto: Guliver Image/Getty Images

AMIR MANSOUR borit će se protiv 26-godišnjeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića 8. rujna u Areni Zagreb za internacionalni pojas prema WBC-u.

Mansour, 46-godišnjak koji je u karijeri upisao dva poraza, uskočio je umjesto Garryja Cornisha. Hrgović će protiv njega tražiti šestu pobjedu u isto toliko mečeva.

Životna priča Hrgovićeva suparnika jedna je od zanimljivijih u svijetu boksa. Mansour je rođen pod imenom Lavern Moorer u Wilmingtonu, a odgajala ga je samo majka. Kaže da je majka njegov heroj i da se nije bojala suprotstaviti nikome kako bi preživjela njena djeca. 

U popravnom domu je Mansour završio sa 17 godina nakon niza prekršaja. Tamo se i počeo baviti boksom, a ubrzo je nakon izlaska iz doma postao profesionalac i upisao devet pobjeda zaredom. 

Boks mu nije bio na prvom mjestu, bavio se dilanjem kokaina i 2001. godine zbog toga je kao 28-godišnjak završio u zatvoru. 

"Izašao sam iz sudnice i sebi obećao da ova situacija neće definirati moj život. Jednog dana ću se vratiti kući i biti svjetski prvak", govorio je tada.

Ukupno je u zatvoru proveo osam i pol godina, nastavio trenirati, prešao je na islam i promijenio ime u Amir Mansour te se po izlasku iz zatvora vratio boksu. 

"Nevjerojatno je i pomisliti da bi se netko nakon osam i pol godina u zatvoru mogao vratiti boksu. Ja sam uspio i ponosan sam na to", hvalio se kasnije. 

 

Embed from Getty Images

Nastavio je s pobjedama sve do prosinca 2011. godine, kada je zbog kršenja uvjetne kazne završio u zatvoru na sedam godina. Novi povratak boksu donio mu je razočaranja. Nadao se borbama protiv najvećih, ali nakon poraza od Stevea Cunninghama 2014. godine, do danas je upisao samo tri pobjede u šest borbi. 

Nakon borbe protiv Cunninghama, kojeg je u petoj rundi dvaput poslao na pod, Mansour se nije žalio na suce, već je oduševio boksački svijet porukom da se pomogne teško bolesnoj Cunninghamovoj kćeri.

"Mogao je pričati o sucima, o svojim pogreškama, o svemu, ali on je govorio o mojoj kćeri. Mislim da smo zahvaljujući njemu u sljedećih 30 dana dobili oko 20 tisuća dolara. Hvala mu na svemu", rekao je kasnije Cunningham.

Hrgović će Amerikancu Mansouru biti tek drugi europski prvak, uglavnom se dosad borio sa sunarodnjacima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.