"Hrgoviću, potpiši ugovor, idemo!" Jedan od najboljih teškaša svijeta proziva Hrvata

Foto: EPA

BRITANSKI boksač Daniel Dubois nastavlja prozivati Filipa Hrgovića. Dubois je počeo zazivati tu borbu još početkom mjeseca, a sada je u nizu intervjua prozvao hrvatskog boksača i pozvao ga da potpiše ugovor za borbu, no odgovora i dalje nema.

Dubois ne prestaje prozivati Hrgovića

"Hrgović je protivnik kojeg sljedećeg želim, to je borba koju želim i nadam se da Frank (Warren) može upotrijebiti malo svoje magije i organizirati to. Želim ići naprijed i trebam se boriti protiv najboljih. On ima ono što tražim, on je trenutno broj 1 pa da vidimo, ja želim biti tatica ove divizije. Sto posto ću ga svladati", poručio je Dubois za YouTube kanal Queensberry Promotionsa.

Nastavio je Dubois i u intervjuu za Seconds Out: "Želim Hrgovića odmah i nadam se da Frank može realizirati da se ta borba dogodi. On je dobar borac i veliko ime, a to je ono što mi treba. Trebam opasne i visoko rangirane protivnike, tako da ponovno mogu ušutkati sve koji sumnjaju u mene."

U izjavama za Boxing News Dubois je pak rekao: "To je sljedeća borba koju želim, Frank i Saudijci moraju gurnuti ruke u svoje džepove i učiniti da se ta borba dogodi. Hrgoviću, potpiši ugovor, idemo!"

Hrgoviću ponuđeno šest protivnika

Eventualna borba Hrgovića i Duboisa bi se mogla odigrati 8. ožujka na priredbi koju će predvoditi Anthony Joshua i Francis Ngannou. Uz Duboisa, Hrgoviću su za tu priredbu ponuđeni Martin Bakole, Frank Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayel i Jared Anderson, no zasad ništa nije dogovoreno.

Dubois je trenutno jedan od najboljih teškaša svijeta, a u kolovozu prošle godine pružio je vrlo dobar otpor Oleksandru Usiku u borbi za svjetske naslove, ali je ipak izgubio nokautom u devetoj rundi. U prosincu je pak tehničkim nokautom svladao Jarrella Millera. U karijeri je na skoru 20-2, a jedini poraz uz Usika mu je nanio Joe Joyce.