Hrvat je zimus postao najskuplji igrač kluba. Pogledajte njegovu prvu asistenciju

Screenshot: YouTube

HRVATSKI napadač Petar Musa upisao je asistenciju u gostujućem porazu Dallasa od Austina (2:1) u susretu šestog kola sjevernoameričkog MLS-a. Dallas je poveo u 51. minuti golom Eugenea Ansaha na asistenciju Muse, koji mu je glavom prebacio loptu. Međutim, domaćin je u nastavku okrenuo rezultat golovima Julia Cascantea u 54. i Diega Rubia u 70. minuti.

Musa je za gostujući sastav igrao cijeli susret, a to mu je bio četvrti nastup u MLS-u te prva asistencija nakon što je već jednom bio strijelac. Podsjetimo, Musa je u zimskom prijelaznom roku u iznenađujućem transferu napustio Benficu i za 13 milijuna eura (10 milijuna fiksno + tri milijuna mogućih bonusa) otišao u Dallas. Tako je postao najskuplja kupovina u povijesti ovog američkog kluba jer je dosad rekord držao Argentinac Alan Velasco, koji je prije dvije sezone doveden za 6.36 milijuna eura.

Bio je to četvrti uzastopni poraz Dallasa koji se trenutno nalazi na 12. mjestu Zapadne konferencije s tri boda. Austin je na 11. poziciji sa šest bodova, a vodi LA Galaxy s 12 bodova.

Nastupili Kahlina, Kreilach i Župarić

Nastupio je i Kristijan Kahlina, koji je branio za Charlotte u remiju 1:1 protiv Cincinnatija. Domaćin je poveo u 59. minuti golom Djibrila Danije iz kaznenog udarca, a izjednačio je Aaron Boupendza u sudačkoj nadoknadi. Charlotte drži osmo mjesto na Zapadu s osam bodova, dok je Cincinnati na vrhu konferencijskog poretka s 12 bodova.

Damir Kreilach je nastupio za Vancouver koji je s 3:2 slavio protiv Portlanda, u čijem dresu je nastupio Dario Župarić. Domaćin je poveo 2:0 golovima Ryana Gaulda u drugoj i Fabricea Picaulta u 29. minuti, no gosti su preko Evandera u 52. i Felipea More u 77. minuti izjednačili. Ipak, pobjedu Vancouveru je donio Ryan Raposo u 87. minuti.

Kreilach je za pobjednički sastav igrao do 64. minute, dok je Župarić na suprotnoj strani ušao u igru početkom drugog dijela. Vancouver je drugi na Zapadu s deset bodova, dok je Portland osmi sa sedam bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.