Hrvat koji igra u drugoj španjolskoj ligi oduševio u prošlom kolu, Gvardiol najbolji

Foto: EPA

RB LEIPZIG je golom Amadoua Haidera iz 39. minute svladao Herthu na gostovanju 1:0. Odličnu utakmicu je odigrao i visokih 7.9, najveću ocjenu po SofaScoreu, na tom susretu dobio je Joško Gvardiol. Njom je bio i najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš u inozemstvu u utakmicama odigranima u prošlom kolu.

Gvardiol je na terenu proveo svih 90 minuta te je visoku ocjenu zaslužio, prije svega, sjajnom igrom u obrambenom dijelu terena. Osam puta je otklanjao opasnosti, izgubio je tek dva od deset duela, a nijednom nije bio predriblan. S pet dugih lopti i 63 točna dodavanja dao je i svoj doprinos na ofenzivnom planu.

Podsjetimo, Gvardiol je velika želja niza brojnih najjačih europskih klubova. Situaciju oko njega prate Manchester United, Manchester City, Liverpool i Real Madrid, a navodno je Chelsea već poslao ponudu u Njemačku.

Perišić i Datković na 2. i 3. mjestu

Londonski klub je navodno spreman platiti 100 milijuna eura za 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca i učiniti ga najskupljim braničem u povijesti nogometa.

Iza Gvardiola u poretku najboljih hrvatskih nogometaša u inozemstvu u prošlom kolima svrstali su se Tottenhamov Ivan Perišić i Toni Datković, koji igra za Cartagenu u drugoj španjolskoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.