KOŠARKA

Hrvat koji je igrao u 17 zemalja otkrio zašto je birao egzotične destinacije

Foto: Getty Images, Pixsell

KAD SE govori o sportašima koji su karijeri proputovali cijeli svijet i promijenili ogroman broj klubova, diskusija ne može proći bez Bruna Šundova, bivšeg košarkaša koji je iz matičnog Splita krenuo u odiseju po skoro svim kontinentima.

Igrao je i za pet NBA klubova, a službeno je nastupio za ukupno 30 klubova iz 17 zemalja. No u razgovoru za portal Crosarka otkrio je da je imao ugovore s još tri NBA kluba za koja nikad nije formalno nastupio.

"S LA Lakersima sam potpisao ugovor i čekala se potvrda još jednog igrača da trejd bude kompletiran. Naravno, nije se desilo. Za Utah Jazz sam potpisao na dvije godine, jedna garantirana, druga ne. Utah me pustila i morala platiti cijelu godinu, a ja sam dva dana iza potpisao s Indianom novi ugovor na dvije godine.  I Minnesota Timberwolvesi, za njih sam igrao Ljetnu ligu", rekao je Šundov i dodao da je sada kao trener U12 uzrasta u KK Solinu odigrao nekoliko utakmica za seniore, što znači da je imao ugovore s ukupno 34 kluba.

Na popisu ima vrlo egzotičnih zemalja, poput Portorika, Filipina, zemalja arapskog svijeta.... Zašto je birao baš takve destinacije?

"“Kad sam skužio da ne mogu više igrati na nekom nivou, odlučio sam malo vidjeti svijeta, tako da što egzotičnija zemlja – to bolje. Jedna sezona je interesantna posebno. Počnem sezonu u Bahreinu, pa odem za Nikaragvu, onda u Nikaragvi potpišem za Iran, pa se iz Irana vratim u isti klub gdje sam počeo sezonu", objasnio je Šundov koji je s 221 cm najviši hrvatski košarkaš u povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.