Hrvat odveo reprezentaciju na SP pa dobio otkaz: "Predsjednik je razorio savez"

Foto: EPA

HRVATSKI trener Dragan Skočić odveo je kao izbornik Iran na Svjetsko prvenstvo u Katar, no onda je u srpnju ove godine dobio otkaz. Naslijedio ga je Carlos Queiroz, koji je u prvoj utakmici skupine B izgubio od Engleske (2:6), a zatim dobio Wales (2:0) te u zadnjem kolu igra protiv SAD-a za plasman u osminu finala.

"Što je tu je, mogu reći da sam to već prebolio pomalo. Dogodilo se to u rujnu. Bilo je dosta tenzija, stalno su mijenjali predsjednika u savezu. Došao je predsjednik koji je bio prije mene, koji je praktički razorio financijski savez i bili su na rubu ispadanja pa mi u kvalifikacijama nismo smjeli ispustiti bod. Napravili smo najbolji rezultat u povijesti Azije u kvalifikacijama, ali nije bilo dostatno da odemo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Skočić u HRT-ovoj emisiji Qatara.

"Čovjek sam od krvi i mesa, teško mi je gledati Iran"

"Čovjek sam od krvi i mesa, teško mi je to gledati jer sam trebao biti tamo, ali jednostavno sam dovoljno jak. Gledao sam utakmice. Bilo je tu dosta promjena, dosta različitih faktora. U prvoj jako rezerviran Iran, da sam pisao deset različitih sastava, ne bih pogodio, a bio sam tamo tri godine.

Igrali su igrači koji nisu uopće igrali u kvalifikacijama. Da bi se u drugoj utakmici približio tom Iranu koji je igrao u tom posljednjem periodu", dodao je Skočić, koji je u Iranu proveo devet godina trenerske karijere te je ondje vodio četiri kluba, a bio je i u Rijeci, u slovenskom Interblocku, kao i u Kuvajtu te Saudijskoj Arabiji.