košarka

Hrvata kojem predviđaju NBA karijeru FIBA uvrstila među najveće nade

Foto: PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija dobila je još jednog sjajnog igrača. Ime mu je Mateo Drežnjak i ima tek 21 godinu. Hrvatska javnost upoznala ga je u zadnje dvije kvalifikacijske utakmice za Eurobasket, a u njima je Drežnjak oduševio mirnoćom i igrom. Bio je prvi strijelac Hrvatske iako je bio najmlađi na popisu.

FIBA je danas objavila listu od deset najvećih nada Europe, a svoje mjesto među odabranim društvom pronašao je i mladi Drežnjak.

FIBA je uvrstila u svoj izbor i Kristiana Kullamaea, Denija Avdiju, Artursa Žagarsa, Rokasa Jokubaitisa, Vita Krejcia, Carlosa Alocena, Ratija Andronikašvilija, Keyea Van der Vuurst de Vriesa i Melwina Pantzara.

Glavni je igrač Širokog, a hvali ga i Mršić


"U Širokom je jedan od najboljih igrača, nositelj je sa samo 20 godina. Ljetos je pokazao da može, na ovoj utakmici je opet pokazao da može, ima fizičku snagu na razini NBA lige. On je potencijal, mora još puno raditi i ispravljati nedostatke, ali na dobrom je putu", rekao je Mršić.

Izbornik ima visoko mišljenje o njemu, ali Drežnjak je daleko od sigurnog putnika za Split u lipnju, kad reprezentaciju očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

"Nadam se Splitu, zašto ne? Ali i ako tad ne budem u reprezentaciji, nije ništa strašno. Možda se u ovom trenutku lakše nametnuti, ali na meni je da radim da bih uopće bio u sastavu kad se priključe NBA i euroligaški igrači", kaže Drežnjak.

Drežnjaku stručnjaci predviđaju i NBA karijeru, a uskoro bi mogao na NBA draft.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.