Hrvati nastavljaju zabijati po Europi: Vukojević strijelac u kijevskom derbiju

VELIČANSTVEN tjedan hrvatskih nogometaša na europskim travnjacima upotpunio je i Ognjen Vukojević zabivši vodeći pogodak u kijevskom derbiju između Dynama i Arsenala.

Dynamo je kao domaćin poveo u 34. minuti kada je hrvatski reprezentativac primio loptu na 18 metara, neometan se namjestio na udarac i pogodio gornji desni kut. Vratar se ispružio, ali udarac je bio neobranjiv. Poluvrijeme je završeno 1:0.

U drugom poluvremenu prednost je povećao Magrao u 62. minuti. Milevsky je samo tri minute kasnije zabio za visokih 3:0. Gosti su uspjeli doći do pogotka tek u 73. minuti kada je za 3:1 zabio Zakarlyuka. Kao i u mnogim gradskim derbijima, ni ovaj nije mogao završiti bez isključenja. U 82. i 83. minuti isključena su dvojica gostujućih veznjaka, najprije Shershun, a onda i Simonenko, ali promjene rezultata do kraja nije bilo. Bivšem igraču zagrebačkog Dinama ovo je drugi gol ove sezone uz jednu asistenciju.

Šahtar domaćim remijem vrh prepustio Dinamu

Šahtar je na domaćem terenu protiv Dnjipra odigrao 0:0 i time propustio priliku za povratak na vrh tablice. Kijevski Dinamo i Šahtar nakon 24 kola imaju 59 bodova i jednaku statistiku sa 18 pobjeda, pet remija i jednim porazom. Oba su kluba zabila 50 golova, ali je Dinamo primio 13, za tri manje od najljućeg rivala.

Recimo da je Krivbas Krivij Rig na svom terenu odigrao 2:2 protiv Metalista iz Harkiva, a Mladen Bartulović je za domaću momčad u završnom periodu igre zaradio žuti karton.

Ukrajinska Premier liga, 24. kolo:

Dinamo Kijev - Arsenal Kijev 3:1

Krivbas Krivij Rig - Metalist Harkiv 2:2

Černomerec - Vorskla 0:0

Šahtar - Dnjipro 0:0

Redoslijed: 1. Dinamo Kijev 59, 2. Šahtar 59, 3. Metalist Harkiv 46, 4. Dnjipro Dnjipropetrovsk 43, 5. Karpati Ljviv 41 (-1)...


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.