Svjetsko rukometno prvenstvo

Hrvatska i Makedonija igrale su pet puta, a evo kako su završili njihovi dvoboji

Foto: Getty Images / Guliver Image

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

HRVATSKA rukometna reprezentacija danas u 18 sati igra dvoboj 3. kola B skupine Svjetskog prvenstva u Münchenu protiv Makedonije, ekipe koju su pobijedili u svih pet međusobnih susreta do sada.

>>> Makedonac koji je govorio da Červar glumi stručnjaka: I bez njega sam motiviran

Od pet dvoboja, četiri su odigrana na velikim međunarodnim natjecanjima. Prvi put smo igrali na Europskom prvenstvu 1998. godine, a Hrvatska je slavila s 28:21. Do novoga sraza prošlo je čak 17 godina, a na Svjetskom prvenstvu 2015. godine Kauboji su bili bolji s 29:26 u najneizvjesnijoj utakmici ovih protivnika. Zadnji dvoboj odigrao se na Euru 2016. kada je u drugom krugu u Katowicama Hrvatska slavila s 34:24.

Embed from Getty Images

Dvoboj u Münchenu bit će poseban i za hrvatskoga izbornika Linu Červara, koji je čak osam godina proveo u Makedoniji kao trener skopskog Metalurga i izbornik reprezentacije. 

U slučaju pobjede Hrvatska će i teoretski osigurati drugi krug u Kolnu i prenijeti minimalno dva boda. O mogućem trećem ili četvrtom bodu odlučivao bi ishod zadnje utakmice u skupini protiv Španjolske u četvrtak. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.