Hrvatska igračica nominirana za prestižnu nagradu u sveučilišnoj košarci

Screenshot: YouTube

HRVATSKA košarkašica Nika Mühl, 21-godišnjakinja rođena u Zagrebu, nominirana je za nagradu Nancy Lieberman. Ta nagrada dodjeljuje se najboljoj organizatorici igre elitne divizije sveučilišne košarke u SAD-u, a Mühl je u konkurenciji za nju s još devet kandidatkinja.

Bivša košarkašica Trešnjevke danas je organizatorica igre košarkaške ekipe Uconn, za koju prosječno bilježi 6.6 koševa, 4.2 skoka, ali i 8.8 asistencija po susretu. U utakmici protiv NC Statea igranoj u studenom prošle godine podijelila je 15 asistencija i tako srušila rekord sveučilišta, a ove je sezone ukupno devet puta imala 10 ili više asistencija. Posljednji prije četiri dana kad ih je imala 14.

Sa 184 asistencije u 21 odigranoj utakmici Mühl predvodi sve košarkašice u ligi. Prva do nje je Taina Mair sa 169 u 24 utakmice. Sve ovo, uz karakteristike vođe i košarkaško umijeće, što je također uvjet za kandidaturu, dovelo je Mühl do liste od deset kandidatkinja za nagradu. Također, Mühl ima 32 ukradene lopte u ovoj sezoni, najviše u svojoj ekipi.