RUKOMETAŠICE NA EURU

Hrvatska ima Kraljice šoka: Zvao ih je Modrić, a rukometni svijet okrenule su naopako

Foto: EPA

EUROPSKA rukometna federacija iznenađena je uspjesima hrvatske ženske rukometne reprezentacije i to ne krije u svojim objavama na društvenim mrežama i službenim stranicama. 

Na službenoj stranici Europskog prvenstva rukometašica dan uoči polufinala Hrvatske i Francuske objavljen je tekst posvećen hrvatskoj reprezentaciji. 

Još nisu svjesne uspjeha

Organizatori Eura su kroz razgovor s Valentinom Blažević nahvalili hrvatsku reprezentaciju i istražili detalje koji su im se dosad pokazali zanimljivima. 

"Trenutačno ne razumijemo što se događa, sanjamo dok nas netko ne probudi. Kad smo dolazile na Europsko prvenstvo, nadale smo se da ćemo dobiti barem jednu utakmicu. Nismo htjele opet biti zadnje kao na posljednja dva prvenstva. Da mi je netko prije tri tjedna u vrijeme priprema rekao da ćemo proći u polufinale, rekla bih mu da je potpuno lud", izjavila je 26-godišnja Kninjanka.

Hvalospjevi za hrvatske rukometašice

EHF u tekstu ističe da je hrvatska reprezentacija doživjela težak udarac ozljedom koljena Ivane Kapitanović, a i nekoliko igračica hrvatskih prvakinja Podravke bilo je pozitivno na koronavirus pa nisu mogle u Dansku. 

"Nakon poraza od Norveške odigrale su utakmicu 'biti ili ne biti' protiv Njemačke. Balkanska glazba kao motivacija, nevjerojatan timski duh, vratarka s čarobnim rukama - sve to zajedno kao sastojci za jedno od najvećih iznenađenja u ženskom rukometu posljednjih godina. Hrvatska je 1994. godine završila na petom mjestu i od tada je dva puta bila šesta, uvijek u sjeni puno uspješnijih muških kolega. Bez obzira na to što donese polufinale protiv Francuske u petak, ponos ostaje", piše na službenoj stranici EP-a.

Modrić je zvao Kraljice šoka

Valentina Blažević prepričala je EHF-u kako je djevojke kontaktirao čak i Luka Modrić.

"Nevjerojatno je da je takva zvijezda zainteresirana za nas, nismo to mogle ni zamisliti jer mi smo samo normalne djevojke. Sad se možemo osjećati pomalo poput Modrića na Svjetskom prvenstvu u nogometu prije dvije godine", rekla je Valentina. 

Blažević je istaknula da se našim rukometašicama ne sviđa nadimak koji su dobile u dijelu hrvatskih medija, a koji glasi Kaubojke - po uzoru na rukometaše.

"Imamo nešto bolje, mi smo Kraljice šoka", poručila je Blažević.

Ovako su Kraljice šoka proslavile posljednju pobjedu: 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.