JUDO

Hrvatska judašica izgubila četiri sekunde prije kraja borbe zbog lažnog napada

Foto: HJS

POČETAK judaške godine donio je Masters u Dohi, gdje su, prvi put u povijesti, nastupila tri hrvatska imena: Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Matić zbog greške poražena u posljednjim trenucima borbe

U svakoj od 14 kategorija pozivnica Međunarodne judo federacije za nastup na Mastersu je stigla za 36 najboljih na svijetu. Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg) upisali su po 200 bodova za nastup, ali nakon toga nisu uspjeli doći do četvrtfinala i dodatnih bodova.

Na početku drugog dana Barbara je tražila pobjedu protiv Talijanke Bellandi, kontrolirala borbu te sredinom borbe bacila Talijanku na wazari. Međutim, ubrzo nakon toga obje judašice su imale po dvije kazne te su vrlo često bile na rubu borilišta. U jednoj takvoj situaciji, četiri sekunde prije kraja borbe, Barbara je ušla u napad, koji su suci procijenili lažnim i zbog trećeg shida je završila svoj put na Mastersu nakon prvog nastupa.

"Velika lekcija za dalje. Nema izvlačenja na suce, tako je kako je i idemo dalje. Pozitivno je što me Talijanka nije ni jednom ugrozila, a u nekoliko navrata sam imala dobre napade i bacila ju na wazari. Šteta, jako sam se dobro osjećala, ali nakon ovoga ću biti još bolja", rezimirala je nakon nastupa Matić.

Prodan ispala od svjetske prvakinje, Kumrić od Portugalca

Karla Prodan je u prvom kolu išla na Južnokorejku Yoon. Iako joj otvaranje dana nije omiljen raspored, ušla je koncentrirano i odlučno te je od početka kontrolirala ritam borbe. Natjerala je protivnicu na dvije kazne, a zatim ju na početku "golden scorea" bacila na wazari i prošla u 2. kolo.

Tamo ju je čekala aktualna svjetska prvakinja, Francuskinja Malonga, koja nije podcijenila hrvatsku judašicu te je ipponom na isteku 1. minute borbe prošla dalje.

Pozitivne najave Zlatko Kumrić je opravdao na tatamiju. Protiv Mađara Cirjenicsa je bio energičan, aktivan i lijepim ipponom prošao je u 2. kolo. Tamo ga je čekao svjetski prvak iz 2019., Portugalac Fonseca, protiv kojeg je Zlatko ušao jako i natjerao Portugalca na kaznu.

To kao da je razbudilo Fonsecu koji je dva puta bacio Kumrića, jednom bezuspješno, a drugi put su suci procijenili da je bio ippon i tu je bio kraj nastupa hrvatskih predstavnika u Dohi.

Slijede pripreme pa nastavak IJF World Toura i, naravno, put prema Olimpijskim igrama u Tokiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.