SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

HRVATSKA - MAKEDONIJA OD 18:00 Derbi za prolaz i važna dva boda za drugi krug

Index montaža

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

OD 18 sati Hrvatska protiv Makedonije igra treću utakmicu skupine Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Makedonija je, kao i Hrvatska, startala s dvije pobjede. Dok je Hrvatska sredila Island (31:27) i Japan (35:27), Makedonija je, uz Japan (38:29), nadigrala i Bahrein 28:23.

Hrvatska je veliki favorit, ali...

U ovaj susret izabranici Line Červara ulaze kao veliki favoriti, ako je za vjerovati kladionicama. Na pobjedu Hrvatske koeficijent je 1.25, na Makedoniju 6, a na ishod bez pobjednika 11.

Pobjedom bi Hrvatska osigurala drugi krug natjecanja i gotovo sigurno prenijela dva boda u sljedeću fazu, dok bi se za četvrti borila protiv Španjolske u četvrtak.

Červar radi dvije velike greške, a Makedonija je taktički bolja od Hrvatske

Unatoč tome, Veselin Vujović smatra kako Makedonija ima šanse protiv Hrvatske jer je taktički bolje pripremljena zahvaljujući španjolskom treneru Raulu Gonzalezu.

"Hrvatskoj slijedi jako težak protivnik. Makedonija je tvrda i taktički bolja reprezentacija od individualno jače Hrvatske. Ima odličnog izbornika Raula Gonzaleza koji pametno odmara ključnog igrača Kiru Lazarova u obrani tako da umjesto njega uvodi Popovskog. Dva mlada igrača Taleski i Kuzmanovski daju veliki doprinos, a Filip Lazarov im dobro koristi kad imaju igrača više. Stoilov ima specifičnu težinu u Makedoniji", rekao nam je slovenski izbornik.

 

Emotivno za Červara

Za Linu Červara ovo je posebno emotivna utakmica budući da je osam godina radio u Makedoniji. Vodio je Metalurg i reprezentaciju Makedonije, koju je značajno unaprijedio.

Danas će mu se makedonska publika u Münchenu sigurno nakloniti, a to je već učinio i njihov velikan Kiro Lazarov.

"Nitko nije čuo za Taleskog, Kuzmanovskog, Nelovskog, Krstevskog, Drogiškog, Velkovskog, Tomovskog, a spominjem samo bekove i golmane", započeo je Lazarov pa nastavio:

"Moje mišljenje je da nismo bili svjesni koga imamo, a postali smo tek kad smo ga izgubili", rekao je najbolji makedonski rukometaš kojeg je baš Lino "izmislio".

Kiro pred odlučujući meč Makedonije s Hrvatskom citirao Červara

Lazarov je 2000. stigao u Zagreb, dočekao ga je Červar.

"Ponosan sam i presretan što je Lino bio naš izbornik i što je godinama bio dio makedonskog rukometa. On je napravio velike stvari za naš rukomet, zbog toga ga svi obožavamo. Kroz njegove su ruke u Metalurgu prošle dvije generacije naših rukometaša. Sve što je radio u Skoplju bilo je odlično i to nikad nećemo zaboraviti".

Ljubav Lazarova i Červara je obostrana, a Kiro je sjajan i ove godine

"Inače ne izdvajam pojedince, no Kiril Lazarov je iznimka. On je najveći kojeg sam trenirao u svojoj karijeri. On uvijek želi više, bolje i ima nevjerojatan pobjednički mentalitet. Jako je talentiran, no njegov uspjeh je kombinacija samoodricanja, treninga, kreativnosti, strpljenja i pobjedničkoga karaktera", rekao je hrvatski izbornik o Lazarovu.

Kiril je sjajan i na ovom Svjetskom prvenstvu. Po osam komada zabio je Bahreinu i Japanu i u šuterskoj je formi baš kao i Luka Stepančić, koji je zabio osam Islandu te pet Japanu.

"Sigurno da je dobre stvari dobro pogledati, a bitno je ispraviti ono što je bilo loše, a to su u prvom redu dvije crne rupe protiv Islanda koje su proizašle iz naše loše obrane. Imamo puno mjesta za napredak u obrani. U napadu smo se nekako pohvatali i stvorili određeni sustav gdje svatko ima svoju ulogu. Jučer se otvorilo meni, no to je rad cijele ekipe", rekao je Stepančić poslije Islanda.

Hrvatska - Makedonija 5:0

Hrvatska i Makedonija igrale su pet puta, od čega četiri na velikim natjecanjima. Posljednji put na Europskom prvenstvu 2016. gdje je završilo 34:24 za Hrvatsku. Na Svjetskom prvenstvu ove dvije reprezentacije susrele su se jednom, godinu ranije, pobijedila je Hrvatska 29:26.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.