Hrvatska MLS legenda zabila gol u debiju za svoju novu momčad

Foto: Screenshot

DAMIR KREILACH upisao je prve minute za Vancouver Whitecaps, MLS momčad kojoj se priključio nakon 168 utakmica za Real Salt Lake City, 56 golova i 19 asistencija. To mu je četvrta momčad u karijeri, a novim se navijačima predstavio golom u remiju 1:1 protiv Tigresa u susretu CONCACAF-ovog kupa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KREILACHOV, A OVDJE GIGNACOV GOL

Igrala se 32. minuta kada je Brian White glavom ubacio u sredinu, gdje je Kreilach između dvojice suparnika izbjegao zaleđe i zabio za 1:0. Bio je to i jedini udarac u okvir gola koji su uputili Vancouverovi nogometaši. Konačnih 1:1 u 88. minuti sjajnim golom iz slobodnog udarca postavio je Andre-Pierre Gignac.

Ostavio dubok trag u svakom klubu

Kreilach je u karijeri igrao za samo tri kluba i u svakom je ostavio dubok trag. Od 2007. do 2013. bio je kapetan Rijeke i jedan od najomiljenijih igrača. Upisao je 133 nastupa (19 golova, tri asistencije) prije nego što je otišao u tadašnjeg drugoligaša Union Berlin.

U 2. Bundesligi odigrao je 157 utakmica, također je bio kapetan, a zabio je 33 gola uz 18 asistencija. Kad je odlazio, navijači su mu priredili dirljiv oproštaj, a Real Salt Lake se također od njega na društvenim mrežama oprostio emotivnim objavama. Vancouver ga je predstavio s tri riječi: "Iskusan. Kompetitivan. Lider."

Nova sezona MLS-a počinje 21. veljače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.