Hrvatska mora pobijediti Španjolsku, a onda navijati za Srbiju: "Delfini" najavili fair-play

HRVATSKA vaterpolisti od 13 sati igraju posljednju utakmicu u skupini B na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. Nakon dva uzastopna poraza od Srbije i Njemačke, izabranici Ratka Rudića protiv Španjolaca traže pobjedu koja im je potrebna za prolaz u četvrtfinale.

Ipak, Hrvatska više ne ovisi samo o sebi. U slučaju pobjede protiv Španjolske, sudbina Barakuda je u rukama Srbije koja ne bi smjela izgubiti od Crne Gore. Kako su Delfini Dejana Udovičića već osigurali izravno polufinale, nemaju se potrebu trošiti u današnjem susretu sa susjedima. Njemačkoj također treba pobjeda protiv Rumunjske ukoliko želi imati šanse za prolaz.

U takvoj atmosferi hrvatski izbornik mora motivirati svoje igrače iako je i sam svjestan da su šanse za uspjeh jako male. "Pobijedimo li Španjolsku, što naravno očekujem, iz iskustva sam skeptičan. Ne očekujem da ćemo dočekati rezultate koji nama idu u prilog", rekao je jučer Rudić.

S druge strane, Nikša Dobud, koji se "proslavio" udaranjem Filipa Filipovića u utakmici sa Srbijom, vjeruje u poštenje i fair-play. 

"Ne vjerujem da će Srbija i Crna Gora namjestiti utakmicu. Ako se to dogodi, ići će njima na dušu". Dobud se jako zamjerio susjedima ponajviše jer se nakon utakmice propustio ispričati zbog udaranja. Je li to dovoljan razlog da protiv Crnogoraca Delfini odigraju opuštenije?

Srbi poručuju: Nema kalkulacija!

Srbija svoju utakmicu, u kojoj im je rezultat nebitan, igra od 16 sati, a Filipović tvrdi da neće biti nikakvih kalkulacija.

"Crna Gora ima imperativ pobjede i to može biti kontraproduktivno. Na nama je da nastavimo ovako i gledamo samo sebe", rekao je najbolji igrač svijeta.

"Ne vidim mogućnost iznenađenja. Crna Gora ima svoje ciljeve, ali ni mi ne odustajemo od svojih. To što smo u polufinalu ne znači ništa", rekao je srpski centar Slobodan Nikić.

"Naš cilj su tri boda. Pripremali smo se za Crnu Goru i gledali ih protiv Španjolske. Igrat ćemo našu igru", rekao je izbornik Udovičić.

Srbija je Crnu Goru pobijedila u Zagrebu prije dvije godine 6:5.

Utakmice posljednjeg kola skupine B:

Hrvatska – Španjolska 13:00h
Srbija – Crna Gora 16:00h
Rumunjska – Njemačka 17:30h

Poredak: Srbija 12, Crna Gora 7, Hrvatska 6, Njemačka 6, Španjolska 4, Rumunjska 0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.