OI TOKIO

Hrvatska nada za medalju na Igrama nastup završila u suzama

Screenshot HRT

IVAN KVESIĆ bio je posljednji pojedinačni hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u Tokiju i nada da će se broj osvojenih medalja povećati. U konačnici je 24-godišnji karataš ostao bez plasmana u polufinale, nakon što je u svojoj skupini u kategoriji preko 75 kg ostvario dvije pobjede i isto toliko poraza. 

U bogatoj riznici osvojenih trofeja Kvesić se može dičiti i time da je svjetski prvak u kategoriji do 84 kilograma sa Svjetskog prvenstva u Madridu prije tri godine, osvajač pojedinačnog srebra i dvije bronce s Europskog prvenstva te brončani i aktualni zlatni s ekipom. Bio je i pobjednik Europskih igara u Minsku 2019. godine, ali i hrvatski adut za medalju u Tokiju.

Nije je uspio osvojiti i samom mu je to teško palo.

Kvesić je započeo natjecanje pobjedom 3:2 protiv Saudijca Tarega Hamedija, a potom je upisao tri poraza. Prvo je izgubio 3:1 od Iranca Sadžada Gandžzadeha, a potom ga je svladao Kanađanin Daniel Gaysinsky s 4:1. Prije posljednjeg meča više nije imao šanse izboriti polufinale, no u posljednjem nastupu u Tokiju svladao je Amerikanca Briana Irra s 3:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.