Hrvatska ovisi i o utakmici Maroka i Kanade. Evo što planiraju njihovi izbornici

Foto: Profimedia

IAKO hrvatska reprezentacija dobrim dijelom sudbinu na Svjetskom prvenstvu u Kataru drži u vlastitim rukama te joj je bod protiv Belgije (16 sati) dovoljan za plasman u osminu finala, njen konačni plasman u skupini F ovisit će i o susretu Maroka i Kanade. U brojnim kombinacijama postoji mogućnost da Hrvatska i u slučaju pobjede bude druga, ali i da prođe čak i ako izgubi.

Maroko je u sličnoj situaciji kao Hrvatska u smislu da mu je bod dovoljan za plasman u osminu finala, dok su Kanađani bez šanse za prolaz, ali će tako rasterećeni pokušati ostvariti, ako ne prvu pobjedu, onda barem prvi bod u svojoj šestoj utakmici na SP-ima. Prvih pet je izgubila, ove i 1986. godine, a u nedjelju je protiv Hrvatske zabila prvi gol.

Regragui: Nećemo igrati na bod; Herdman: Idemo pisati povijest

"Bila bi pogreška igrati na bod, misliti da možemo dati 20 ili 30 posto jer nam je bod dovoljan. Igramo protiv momčadi koja nema što izgubiti i davat će sve od sebe do posljednjeg zvižduka", upozorio je marokanski izbornik Walid Regragui.

Isto namjerava i John Herdman, izbornik Kanade, koja je i protiv svjetskih sila poput Belgije i Hrvatske igrala vrlo ofenzivno. "Nogometni svijet pitao se kako ćemo igrati na SP-u. Mislim da smo pokazali da igramo napadački i opet ćemo imati takav pristup. Ostat ćemo odani svom identitetu i tražiti priliku da ispišemo povijest", rekao je Herdman.