HEP CROATIA CUP

Hrvatske rukometašice su prokomentirale pobjedu protiv svjetskih prvakinja

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija otvorila je HEP Croatia Cup pobjedom protiv aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemki. U prvom ogledu prijateljskog turnira u Poreču, brončane s Europskog prvenstva upisale su pobjedu 24:23.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka, a pet ih je dodala Dora Krsnik. Tea Pijević je imala 13 obrana. U redovima poražene ekipe najbolja je bila Estevana Polman sa šest pogodaka.

 

''Utakmica je bila borbena od samog starta. Očekivali smo jaku utakmicu, ali dale smo sve od sebe i zasluženo pobijedile. Nastavile smo pobjednički niz, a nadamo se i pobjedi protiv Brazila'', prokomentirala je novi uspjeh Andrea Šimara.

''Sretna sam i zadovoljna, čestitke ekipi na pobjedi. Borile smo se svih 60 minuta, igrale agresivnu obranu i zasluženo pobijedile'', dodala je Nikolina Zadravec.

Dora Kalaus je pohvalila obranu te naglasila:

''Uvijek ima kikseva, ali u današnjoj utakmici najviše problema zadavala nam je realizacija i neke tehničke pogreške kojih smo imali previše. Dobro, uspjele smo povući. Kad je jedna stala, druge su krenule. Ovo je bila utakmica koju smo odigrale i za izbornika.''

Nenad Šoštarić, podsjetimo, nije otputovao u Poreč jer je u karanteni pa ekipu vodi njegova zamjenica Snježana Petika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.