Hrvatski boksač nakon novog nokauta: Šake su mi natekle koliko sam ga izudarao

Foto: Profimedia

U PETOJ profesionalnoj borbi karijere 26-godišnji hrvatski boksač i bivši olimpijac Luka Plantić ostvario je petu pobjedu nakon što je sudac u šestoj rundi meča u njemačkom Ludwigshafenu zaustavio borbu i proglasio tehnički nokaut zbog batina koje je primao češki protivnik Tomas Bezvoda.

Plantiću je to četvrti nokaut u pet borbi karijere, a jedini put morao je odraditi "punu minutažu" u prosincu u Solinu, kada je protiv armensko-njemačkog veterana Khorena Gevora osvojio WBC-ov interkontinentalni Silver pojas u supersrednjoj kategoriji. 

Prisilio suca da prekine borbu

"Sve je išlo kako treba od prve minute, stiskao sam, ali oprezno. Tako je bilo prve dvije runde, u sljedeće tri sam sve više povećavao ritam, a u šestoj sam morao prisiliti suca da prekine jer je ovaj dobivao toliko udaraca da je morao reći da je dosta", rekao je Plantić za Index nakon povratka u Split.

U četvrtoj rundi primio je udarac koji ga je malo uzdrmao, ali nipošto pokolebao jer je uzvratio još žešćim napadima.

"Zatreslo me, ali nisam krenuo u rikverc, nego ubacio u prvu i opet naprijed. To me samo ražestilo. Na kraju su mi natekle šake koliko je dobivao po glavi, ubio sam ga tempom, masakrirao rukama", rekao je Plantić o protivniku, kojem je ovo bio 21. poraz u 35. borbi karijere, ali tek četvrti nokautom.

Prozvao legendu, ali ne očekuje da prihvati

Nakon borbe Plantić je prozvao legendarnog Felixa Sturma, danas 44-godišnjaka koji je početkom milenija bio superzvijezda i šesterostruki svjetski prvak, ali ne očekuje da će borac bosanskog podrijetla i pravog imena Adnan Ćatić prihvatiti njegov izazov.

"Poznavajući njega, neće prihvatiti. On ima ime u Njemačkoj, šest puta je bio prvak svijeta, ima iza sebe iskustva i mečeva, a prozvao sam ga s jedne strane da dignem svoju popularnost u Njemačkoj, a s druge da pokažem da mogu boksati sa svima", objasnio je Plantić pa otkrio realnije planove.

"Sljedeći meč imat ću 3. lipnja, prozvao me njemački boksač Yusuf Kanguel (22-5-1) i to smo prihvatili, samo ne znam još hoće li to biti obrana mog Silver pojasa, borba za neki drugi naslov ili obična borba."