BOKS

Hrvatski boksač poražen u najboljoj borbi karijere na priredbi u Londonu

Screenshot: Twitter

MARKO ČALIĆ, hrvatski boksač u poluteškoj kategoriji, poražen je od engleskog boksača Joshue Buatsija nakon sedam rundi borbe.

Čalić i Buatsi bili su glavna borba boksačke večeri u Londonu na kojoj je nastupio i Alen Babić, a ulog je bio WBC-ov internacionalni pojas koji je obranio Buatsi.

Velik korak za Buatsija

Hrvatski boksač izdržao je sedam rundi protiv Buatsija, koji je sada ostao neporažen nakon 13 profesionalnih borbi u svijetu boksa i čeka sljedećeg suparnika. 

Nakon što je u prve tri runde bio bolji od Buatsija, Čalić je postepeno padao kako je vrijeme odmicalo, a u sedmoj rundi je bio u nokdaunu nakon kojeg je njegov kut bacio ručnik i prekinuo borbu. 

Najbolja borba u Čalićevoj karijeri 

Podsjetimo, Čalić u karijeri ima omjer od 11 pobjeda bez poraza. Buatsi je 27-godišnji nokauter ganskog porijekla i borac koji još uvijek ne zna za poraz, a od svojih 12 pobjeda čak je 10 upisao nokautom ili tehničkim nokautom.

Englez je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prije četiri godine osvojio brončanu medalju i predstavljao je najveći izazov u Čalićevoj dosadašnjoj karijeri, a hrvatski boksač odgovorio je na sjajan način usprkos porazu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.