hrvatska košarka

Hrvatski izbornik o klincu koji je odabrao Srbiju: "Možda je i bolje ovako"

Foto: Marin Tironi/PIXSELL, Twitter

MVP juniorske Eurolige i igrač Real Madrida Mario Nakić odlučio je da će nastupati u dresu reprezentacije Srbije, unatoč ponudama reprezentacija Hrvatske i Španjolske.

> Najbolji junior Europe odbio Hrvatsku i izabrao Srbiju

Talentirani košarkaš Real Madrida bio je meta Hrvatske i Španjolske, ali je na kraju izabrao zemlju u kojoj je rođen i odrastao. Vijest o Nakićevoj odluci na Twitteru je potvrdio izbornik Srbije Sale Đorđević zajedničkom fotografijom uz poruku:

''Sve čestitke, sine, čekamo te'.'

Nakić je odgovorio:

''Hvala puno, selektore.''

Za komentar smo nazvali izbornika Hrvatske Veljka Mršića, koji je u nedavnom razgovoru za Index potvrdio da HKS čini sve što može da bi Nakića uvjerio da je Hrvatska pravi izbor.

''Kad smo pričali prije nekoliko dana, rekao sam da očekujem da će ipak izabrati Srbiju. Tako da me ovo nije iznenadilo. Žao mi je, ali ovo je bilo očekivano. Probali smo sve, ali nije prošlo. Što je, tu je, idemo dalje. Možda je i bolje ovako. Bolje da za Hrvatsku igraju oni koji to žele, nego oni koji bi to napravili radi nekog interesa. Neki cilj se mora poštivati'', rekao nam je Mršić.

Mario Nakić bio je MVP nedavno završenog finalnog turnira juniorske Eurolige. U finalu je razbio Megu ubacivši 33 poena uz indeks korisnosti od čak 44.

Rođen je 2001. godine u Beogradu, a sin je poznatog hrvatskog košarkaša Ive Nakića koji je bio član trofejne generacije Partizana iz 1992. godine. Nakić je odrastao u Beogradu, ponikao je u zemunskoj Mladosti, kratko je igrao i za mlađe kategorije Partizana prije nego što je 2015. godine otišao u Real Madrid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.